ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άλλο ένα βήμα πίσω- Ακυρώνεται η αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί

Anastasiadis_Akintzi

Δεν θα γίνει η συνάντηση των ηγετών που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη.Σε ανάρτηση στο twitter του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης έγραψε: «Δυστυχώς, μόλις έχουμε ενημερωθεί από τα Ηνωμένα Εθνη ότι λόγω άρνησης συμμετοχής του Τ/κ ηγέτη, η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί».

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της τουρκικής πλευράς, δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως «αυτοί έχουν αρνηθεί να παραστούν στην αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση» Αναστασίαδη-Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Θεωρούμε ότι είναι μια αρνητικότατη εξέλιξη για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ε/Κ και Τ/Κ και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασίαδη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ήδη οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως παρά τη χθεσινή τοποθέτηση Ακιντζί, στις από κοινού δηλώσεις με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου, πως η συνάντηση εξαρτάτο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, εντούτοις όπως προέκυψε την απόφαση να μην παραβρεθεί την πήρε ο ηγέτης της τ/κ πλευράς.

Πηγές πάντως, τόνιζαν ήδη από χθες πως το ότι «φούσκωνε» η επιχειρηματολογία Ακιντζί γύρω από την αναφορά στο ενωτικό, μαζί με την κάθοδο Τσαβούσογλου, δεν αποτελούσε θετικό σημάδι για τη συνέχεια.

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ είχε το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top