ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρση της ασυλίας για Α. Λοβέρδο με 213 «ναι»

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑλ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλάει στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας βουλευτών, Αθήνα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Με 213 «ναι» και ένα «όχι», ήρθη από την Βουλή η ασυλία Ανδρέα Λοβέρδου, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας για την υπόθεση Novartis.
Παράλληλα, με 209 «ναι», τέσσερα «όχι» και ένα «παρών», ήρθη και η ασυλία του Μάριου Σαλμά, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος, με 213 «ναι» και τρία «όχι» ήρθη και η ασυλία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αριστείδη Φωκά.

Από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος, λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία, κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή και κάλυψε την πολιτική σκευωρία εις βάρος του. Προειδοποίησε δε ότι θα καθίσουν στον σκαμνί οι υπεύθυνοι της πλεκτάνης.
Μίλησε για γελοιότητες και χρήματα που υποτίθεται σκορπίζονταν σαν σοκολάτες σε καρναβάλι, οι οποίες μετατράπηκαν σε δικογραφία εις βάρος του και φανερά οργισμένος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Γκέμπελς ήταν ένας απαίσιος εγκληματίας αυτοί που τα κάνουν αυτά είναι απαίσιοι εγκληματίες αλλά της συμφοράς».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκοπίμως επέλεξε την σπίλωση και την πλεκτάνη σε προεκλογικό χρόνο με προαναγγελίες στον συμπολιτευόμενο Τύπο. «Οι σκευωροί που εφάρμοσαν την πλεκτάνη αυτοί είναι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά θα τους συντρίψω, δίνω σήμερα λόγο τιμής» δήλωσε.
Ο βουλευτής επανέλαβε ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας υπήρξε μεγάλη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Είπε επίσης ότι δεν γνώριζε τον Φρουζή της Novartis όπως επίσης ότι ουδέποτε βρέθηκαν email προς εκείνον, αλλά και χρήματα στους λογαριασμούς του όπως ισχυρίζονταν οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες.
«Για ψήφους στήθηκε αυτή η ιστορία. Είμαι στο στόχαστρο πολιτικών κακοποιών», τόνισε και πρόσθεσε «αφού δεν τους βγαίνουν οι γέφυρες καταφεύγουν σε λάσπη εναντίον μου».
Κατέληξε απευθυνόμενος προς τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Επιλέξατε να πάτε σε εκλογές με σκανδαλολογία αλλά δεν σας βγαίνει αντίθετα κάθε ημέρα ανοίγουν χαρτιά εναντίον σας».
Όπως είπε μεταξύ άλλων, «πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη. Επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούνται και δυσφημούνται βάναυσα δέκα Έλληνες πολίτες, που συμβαίνει να είναι και αντιπολιτευόμενα της κυβερνητικής παράταξης, πολιτικά πρόσωπα! Σχοινοτενείς και παρατεταμένες διαδικασίες, αντί για τις γρήγορες και σταθερές διαδικασίες του Συντάγματος. Αρνηθήκατε ως πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη συνταγματική διαδικασία και επιλέξατε τις διαδικασίες των εκκρεμοτήτων. Επί ενάμιση χρόνο τώρα διατηρούνται εκκρεμότητες που αφορούν τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Δηλαδή επιλέξατε σκοπίμως την πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση. Κι έρχεται μία υπόθεση στη Βουλή τώρα, σε προεκλογικό χρόνο και με προαναγγελίες από μέρος του φιλοκυβερνητικού τύπου, που έχει άμεση και απευθείας ενημέρωση από συγκεκριμένες δικαστικές αρχές, όπως φαίνεται»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top