ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμμεση συναίνεση των τραπεζών στο αίτημα των εργαζομένων για άνοιγμα λογαριασμού του ΔΟΛ

TA NEA_Ergazomenoi

Συναίνεση στο να αποδεσμευτεί ένας λογαριασμός του ΔΟΛ δήλωσαν έμμεσα οι πιστώτριες τράπεζες του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στο Πρωτοδικείο, της προσφυγής των εργαζομένων, με την οποία ζήτησαν ανάκληση της πρόσφατης απόφασης που «παγώνει» όλους τους λογαριασμούς της επιχείρησης, διατάσσοντας «μη μεταβολή» της περιουσιακής κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες εργαζόμενοι του ΔΟΛ, η πλευρά των εκπροσώπων των τεσσάρων τραπεζών δέχθηκε, ενώπιον της προέδρου, ότι «η διακοπή της κυκλοφορίας των εφημερίδων συνιστά ουσιαστική υποβάθμισης της αξίας του περιουσιακού στοιχείου που δεσμεύσαμε», συναινώντας έτσι στο αίτημα των εργαζομένων για το «ξεμπλοκάρισμα» ενός λογαριασμού, ώστε να εξοφληθούν κάποια από τα δεδουλευμένα τους, αλλά και για να αγοραστεί χαρτί, προκειμένου να κυκλοφορούν οι εφημερίδες.

Οι τράπεζες παραδέχθηκαν ότι μπορεί να θεωρηθεί βάσιμος ο ισχυρισμός των αιτούντων περί απαξίωσης και δραματικής μείωση της αξίας της περιουσίας του ΔΟΛ και τόνισαν ότι από την εκποίηση αυτής της περιουσίας αναμένουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. Όπως εκτέθηκε στο δικαστήριο από την πλευρά των τραπεζών, εάν η επιχείρηση μπορέσει να λειτουργήσει μέσω του ανοίγματος του τραπεζικού λογαριασμό, διευκολύνεται ο εκπλειστηριασμός σε καλύτερη αξία προς όφελος των πιστωτών και των εργαζομένων.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top