ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έντονοι διάλογοι Τσίπρα- Γεννηματά- «Τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει»

Gennimata-Tsipras

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έγινε ο διάλογος Τσίπρα – Γεννηματά κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ μέχρι αργά το βράδυ, ο «καυγάς» συνεχίστηκε μέσω «κύκλων».

Η ένταση σημειώθηκε όταν πρωθυπουργός, μπροστα στις κάμερες υποστήριξε ότι, προφανώς εξαιτίας της συμφωνίας που έφερε ο ίδιος, «μας δίνεται ως χώρα ένας χρόνος χωρίς πίεση, μια ανάσα να μπορέσουμε να δούμε το μέλλον της χώρας» . Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της κ. Γεννηματά, η οποία έσπευσε να αποδώσει ευθέως ευθύνες στον κ. Τσίπρα για τις εξελίξεις: «Δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει».

«Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, μας έχεις βάλει σε δύο καινούρια μνημόνια, οπότε τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά», για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού σε σαφώς χιουμοριστικό πνεύμα: «Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε έναν χρόνο»

Η ένταση συνεχίστηκε και  στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους, καθώς ο πρωθυπουργός μίλησε για επιτυχία της κυβέρνησης με την συμφωνία, ενώ η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με συνεργάτες της, μίλησε για καθυστέρηση και αναβολές από τον ίδιο και τα κυβερνητικά στελέχη που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την οικονομία και για τη χώρα και στο τέλος να μην προκύψει τίποτα συγκεκριμένο για το χρέος, που είχε αναδείξει η κυβέρνηση ως κεντρικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσης. Αναφορικά με το Κυπριακό, η κ. Γεννηματά χαιρέτισε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε τη στήριξη στις προσπάθειες της κυπριακής ηγεσίας για την εξεύρεση λύσης.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top