ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα Metron Analysis για την περιφέρεια Αττικής: Πρώτος ο Πατούλης – Στη δεύτερη θέση Δούρου-Σγουρός

polls-1

Ξεκάθαρο προβάδισμα στον Γιώργο Πατούλη και ισοψηφία για Ρένα Δούρου και Γιάννη Σγουρό δίνει δημοσκόπηση της Μetron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Γιώργος Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 30%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται με τα ίδια ποσοστά (14%) η νυν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Σγουρός.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του 2015, αλλά με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, παρουσιάζει ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό αποδοχής και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Επίσης, ο υποψήφιος της ΝΔ, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, έχει προβάδισμα σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, όπως και σε όλες τις ηλικίες των ψηφοφόρων, εκτός της ηλικιακής ομάδας 17-34, όπου προβάδισμα έχει η Ρένα Δούρου.

Ο κ. Πατούλης προηγείται επίσης των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες) αλλά και στην παράσταση νίκης, αφού ένα ποσοστό της τάξης του 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών.

Για τον δεύτερο  γύρο των περιφερειακών εκλογών ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζεται -σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- να καταγράφει εύκολη νίκη με αντίπαλο τη Ρένα Δούρου (58% έναντι 20%) και μια κάπως λιγότερο εύκολη με αντίπαλο τον Γιάννη Σγουρό (45% έναντι 28%).

Αναλυτικά τα ποσοστά της δημοσκόπησης για τους υποψηφίους της Περιφέρειας Αττικής
• Γιώργος Πατούλης 30%
• Ρένα Δούρου 14%
• Γιάννης Σγουρός 14%
• Γιάννης Πρωτούλης 4%
• Ηλίας Παναγιώταρος 4%

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top