ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτοιμο στα μέσα Αυγούστου το σχέδιο της Β. Κορέας για επίθεση στο Γκουάμ

kimyongun

Η Βόρεια Κορέα απέρριψε ως «ένα σωρό ανοησίες» τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου Τραμπ ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή» αν απειλήσεις τις ΗΠΑ και περιέγραψε σχέδια για πυραυλικό χτύπημα κοντά στο Γκουάμ.

Η ταχεία πρόοδος της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και πυραύλων ικανών να πλήξουν την ενδοχώρα των ΗΠΑ έχει τροφοδοτήσει εντάσεις που κατέληξαν σε πόλεμο λέξεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ μέσα στην εβδομάδα, προκαλώντας ανησυχίες σε περιφερειακή και παγκόσμια κλίμακα.

Η ανεπάντεχη δήλωση του Τραμπ προκάλεσε την αντίδραση της Βόρειας Κορέας που ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης σχεδίων για την εκτόξευση 4 μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους πάνω από την Ιαπωνία για να φτάσουν 30-40 χιλιόμετρα από το Γκουάμ, δίνοντας τις λεπτομέρειες για το σχέδιο που είχε ανακοινώσει την Τετάρτη.

Το Γκουάμ βρίσκεται πάνω από 3000 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βόρειας Κορέας και έχει 163.000 κατοίκους , μια αμερικανική ναυτική βάση που περιλαμβάνει μοίρα υποβρυχίων και μονάδα Λιμενοφυλάκων και μια αεροπορική βάση.

«Αξιόπιστος διάλογος δεν είναι δυνατός με έναν τέτοιο άνθρωπο που στερείται λογικής και μόνον απεριόριστη βία μπορεί να έχει αποτέλεσμα» ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μιλώντας για τον Τραμπ.

Ο στρατός θα ολοκληρώσει τα σχέδια στα μέσα Αυγούστου για την έγκριση του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται δηλώσεις του στρατηγού Κιμ Ρακ Γκιομ, διοικητή της στρατηγικής δύναμης του στρατού της Κορέας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση των σχεδίων της Β.Κορέας ήταν ασυνήθιστα λεπτομερής.
«Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία», είπε ο στρατηγός Κιμ Ρακ Γκιόμ.

«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.
reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top