ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφοδος του Ρουβίκωνα στη Βουλή- Aφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Βούτση

rouvikonas2

Περίπου 25 άτομα αιφνιδίασαν του αστυνομικούς που βρίσκονται στην πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, πέρασαν κάτω από την μπάρα και τρέχοντας έφτασαν μέχρι την είσοδο των υπουργών – βουλευτών φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας φέιγ βολάν για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο της Βουλής τη στιγμή που η προστατευτική μπάρα άνοιξε για να εισέλθει το αυτοκίνητο του αναπληρωτή υπουργού κ. Χουλιαράκη.
Εκεί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως για παράδειγμα «το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά», αλλά και να πετούν φειγ βολάν στα οποία έγραφαν «άδειες στους πολιτικούς κρατούμενους».
Μετά την εισβολή η υπηρεσία ασφαλείας της βουλής συνέλαβε τους εισβολείς και μάλιστα μπήκαν με χειροπέδες στα περιπολικά, τα οποία είχαν καταφθάσει. Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση από αρμοδίους, ο φρούραρχος της Βουλής επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα ο οποίος έδωσε εντολή (;) να αφεθούν ελεύθεροι αφού «δεν είχαν κάνει τίποτα».
Αμέσως μετά την εισβολή στο προαύλιο της Βουλής, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας με κείμενό της που δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει ότι πρόκειται για «παρέμβαση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, για Ηριάννα-Περικλή και άδειες»

πληροφορίες από liberal.gr

φωτογραφία από kathimerini.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top