ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίσκιο στη γη

KRIS 2

9 Νοεμβρίου 1938: Η Νύχτα των Κρυστάλλων στη Γερμανία και στην Αυστρία.
9 Νοεμβρίου 1989: Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

—του Γιώργου Τσακνιά—

Κοινή επέτειος δύο σημαδιακών γεγονότων στην ιστορία της Γερμανίας, της Ευρώπης, του κόσμου. Δύο κρίσιμες καμπές του «σύντομου εικοστού αιώνα» — η έκρηξη του ναζιστικού αντισημιτισμού, απαρχή της φρίκης του Ολοκαυτώματος, και το τέλος του παράλογου και βάρβαρου διαμελισμού  μιας πόλης, μιας χώρας και ενός λαού, στο όνομα του σοσιαλισμού.

Το dim/art ετοίμασε ένα ανθολόγιο-αφιέρωμα στην 9ηΝοεμβρίου, επέτειο της Kristallnacht, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού και επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

 

Διαβάστε την συνέχεια του αφιερώματος στο dimartblog

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top