ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Βομβαρδισμός βάσεων τζιχαδιστών στη Λιβύη ως αντίποινα για τους Κόπτες

A general view following a gunmen attack against a group of Coptic Christians travelling to a monastery in southern Egypt, in Minya, May 26, 2017. REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε την Παρασκευή επιδρομές στην πόλη Ντέρνα, μετά την αιματηρή επίθεση με 28 νεκρούς Κόπτες που επέβαιναν σε λεωφορείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού που πρόσκειται στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης.
Το γραφείο τύπου της πολεμικής αεροπορίας των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι οι επιδρομές είχαν στόχο δυνάμεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει μια χερσαία επιχείρηση.

Κάτοικος της πόλης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις, ενώ πρόσθεσε ότι στόχοι των επιδρομών ήταν τα στρατόπεδα που χρησιμοποιούν μαχητές που ανήκουν στην οργάνωση Μάτζλις αλ Σούρα.

Η Ντέρνα είναι μια από τις πόλεις των οποίων τον έλεγχο προσπαθούν να αποσπάσουν δυνάμεις που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη υπό την ηγεσία του Χαλίφα Χάφταρ, θεωρούμενου ως συμμάχου της Αιγύπτου.

Τουλάχιστον 28 οι νεκροί από επίθεση ενόπλων εναντίον χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο

Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί από την χθεσινή επίθεση ενόπλων εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε προσκυνητές σε ένα χριστιανικό μοναστήρι στη νότια Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, που επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 28 και μεταξύ αυτών είναι και πολλά παιδιά.

Οι Κόπτες χριστιανοί που μπήκαν στο στόχαστρο είχαν ξεκινήσει για προσκύνημα στο μοναστήριιο του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, στην επαρχία Μίνια, στα νότια του Καΐρου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top