ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Πάνω από 23 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο με προσκυνητές

egypt-3

Ενοπλοι σκότωσαν 23 Κόπτες χριστιανούς και τραυμάτισαν άλλους 25 καθώς πήγαιναν για προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ της επαρχίας Μινια, νότια του Καΐρου, επιβεβαίωσε ο έπαρχος Εσάμ αλ Μπενταϊβί.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, το λεωφορείο με τους προσκυνητές συνόδευε άλλο ένα λεωφορείο και ένα φορτηγό που μετέφερε εργάτες.Κάποια μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 26, ενώ η εκκλησία μιλά για 35 νεκρούς από επίθεση 8 ενόπλων.

Οι πληροφορίες για τους δράστες της επίθεσης είναι συγκεχυμένες με κάποιες να κάνουν λόγο για 8 άτομα και άλλες για 10. Οι δράστες φέρονται να ήταν κουκουλοφόροι και να φορούσαν στρατιωτικές στολές.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και τους αναζητούν. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες επιζώντων οι ένοπλοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, δρ Χαλίντ Μουτζαχίντ, επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων προσθέτοντας ότι οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο Νάσερ.

Η κοπτική μειονότητα της Αιγύπτου, που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας, βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο ενόπλων.

πληροφορίες : reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top