ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος – Θεοδωράκης στο ίδιο μήκος κύματος

avramopoulos

Με αφορμή το νέο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε το βράδυ της Κυριακής μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ως γνωστόν στην ΕΕ έχει σημάνει συναγερμός με την εκατόμβη νεκρών μεταναστών στη Μεσόγειο και στo πλαίσιo αυτό ο κ.Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι έχει καλέσει στο Λουξεμβούργο τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών θα συζητήσουν τα μέτρα που πρέπει να λάβει η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αβραμόπουλος και Θεοδωράκης συμφώνησαν ότι αυτό που προέχει είναι η διάσωση και η φροντίδα των προσφύγων. Παράλληλα όμως θα πρέπει να πιεστούν οι χώρες που περιβάλλουν την Ευρώπη να συγκρατήσουν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε τον κ.Αβραμόπουλο για το πρόσφατο ταξίδι του στην Μυτιλήνη όπου συνομίλησε με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες καθώς και με Λιμενικούς και στελέχη ΜΚΟ και επεσήμανε στον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι η Ευρώπη έχει πολλά να κάνει ώστε οι χώρες στα σύνορα της ΕΕ να μη γίνουν «αποθήκες ανθρώπων» και οι θάλασσές μας υγρά νεκροταφεία για τους χιλιάδες των προσφύγων που αναζητούν εναγωνίως μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή. Ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε ότι η νέα τραγωδία στη Μεσόγειο μας καλεί να λάβουμε τολμηρές αποφάσεις και να δράσουμε αποτελεσματικά ώστε να αποτρέψουμε νέες τραγωδίες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρίσκεται στο τέλος της εβδομάδας στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με τους Έλληνες υπουργούς που ασχολούνται με τη μετανάστευση ενώ θα συναντηθεί και με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Κοινή εκτίμηση είναι άλλωστε ότι η χώρα χρειάζεται μια σύγχρονη σταθερή εθνική πολιτική μετανάστευσης, η οποία -αν υπάρξει- θα στηριχθεί από την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top