ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδιανόητη καταστροφή στο Νεπάλ μετά από φονικό σεισμό

nepal

Η κυβέρνηση του Νεπάλ κήρυξε το απόγευμα του Σαββάτου τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε σημειωθεί το πρωί, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 1.130, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος, ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες πολίτες από τα χαλάσματα και τα ερείπια των κτιρίων που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και κατέρρευσαν.

Ο υπουργός Πληροφοριών του Νεπάλ Μινέντρα Ριτζάλ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές στο επίκεντρο της δόνησης, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί τόσο οι τηλεπικοινωνίες όσο και το οδικό δίκτυο της χώρας.

Χιονοστιβάδα

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε το σχηματισμό χιονοστιβάδας στην περιοχή του Όρους Έβερεστ, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον δέκα ορειβάτες ενώ υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων και τραυματιών. Ο ορειβάτης Άλεξ Γκαβάν από τη Ρουμανία έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι προκλήθηκε μια «τεράστια χιονοστιβάδα» και «πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στο βουνό».

«Τρέχω για να γλυτώσω την ζωή μου μακριά από τη σκηνή μου», ήταν το μήνυμα του Γκαβάν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top