ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα-Παγκόσμια Πρωτεύουσα του βιβλίου 2018

Kaminis_pagosmia protevousa vivliou

«Η Αθήνα-Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου 2018 είναι μια διοργάνωση που κέρδισε επάξια ο Δήμος Αθηναίων από την UNESCO και αποτελεί ένα στοίχημα στο οποίο θα πρέπει όλοι μας να ανταποκριθούμε». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας 29.5 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τους προσκεκλημένους του στο δημαρχιακό μέγαρο. Συγγραφείς, εκδότες, δημοσιογράφοι και κριτικοί συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της πλατείας Κοτζιά ύστερα από πρόσκληση του Δήμου για τον μεγάλο εορτασμό του βιβλίου ο οποίος θα ξεκινήσει σε λιγότερο από έναν χρόνο. «Όπως έγινε και με την Documenta 14, έτσι και με τη διοργάνωση της Αθήνας-Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου 2018, η Αθήνα θα μπει στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε ο Γ. Καμίνης, για να προσθέσει: «Ο Δήμος θα συνεργαστεί με συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοθήκες, μορφωτικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια για να στηρίξει και να προβάλει τη φιλαναγνωσία, κάτι που γίνεται ήδη μέσα από τα προγράμματά του ??Ανοιχτά σχολεία?? και ??Έτσι μαθαίνω καλύτερα??».

«Δεν ανήκω στους κινδυνολόγους», παρατήρησε σε άλλο σημείο της σύντομης ομιλίας του ο δήμαρχος Αθηναίων, «αλλά παρατηρώ τα τελευταία χρόνια (το βλέπω και στις δύο μικρές μου κόρες) μια καθήλωση των παιδιών στην εικόνα. Με την Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου θέλουμε να κάνουμε την ανάγνωση να αγαπηθεί, βοηθώντας τους νέους και τα παιδιά να έρθουν κοντά στο βιβλίο. Σκοπός μας είναι το βιβλίο να φτάσει σε κάθε γειτονιά της πόλης και τη γιορτή του να τη ζήσουν όχι μόνο οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας».

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Τροχόπουλος, επικεφαλής της Αθήνας-Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου 2018, είπε ότι η διοργάνωση «μας δίνει την ευκαιρία να επιστρέψουμε στην κοινωνία και σε όσους επιδεικνύουν θάρρος και επιμονή σε μιαν εποχή η οποία εξακολουθεί να υποφέρει από την κρίση».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top