ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετικά αλλά όχι συγκεκριμένα μηνύματα μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

Tsipras Riga

Δυόμιση ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στη Ρίγα, όπου ολοκληρώνεται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος. Εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα». Κατά τις ίδιες πηγές, «ο Έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι δύο ηγέτες Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά, αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία».

«Βρισκόμαστε πιο κοντά σε συμφωνία», δήλωσε Ελληνας αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στη Ρίγα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το Βερολίνο, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην «επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης», με τον εκπρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας να κάνει λόγο για «φιλικές και εποικοδομητικές επαφές».

Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην «επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος», έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ. Ο Seibert, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επισήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.

Σημειώνεται ότι δεν έγινε κάποια δημόσια αναφορά σε συμφωνία μέχρι το τέλος Μαίου, παρόλο που το πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας θα γίνει εκρηκτικό στη συνέχεια.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top