ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακυρώνει την επίσκεψη στη Βρετανία ο Τραμπ

may-trump

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Βρετανία,  σχολιάζοντας ότι είναι απογοητευμένος από το γεγονός «ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πούλησε» την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο.
«Ο λόγος που ακύρωσα το ταξίδι μου στο Λονδίνο είναι ότι δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πούλησε ίσως την καλύτερη πρεσβεία στο Λονδίνο που βρισκόταν σε περίοπτη θέση για «ψίχουλα» μόνο και μόνο για να φτιάξει μια νέα σε μια απομακρυσμένη περιοχή για 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια», ανέφερε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Κακή συμφωνία. Θέλανε να κόψω εγώ την κορδέλα- ΟΧΙ!», πρόσθεσε ο Trump στην ανάρτησή του.

Το ταξίδι δεν ήταν η επίσημη επίσκεψη που η Βρετανή πρωθυπουργός είχε προσφέρει στον Αμερικανό πρόεδρο. Ο κ. Τραμπ είχε δεχθεί την πρόσκληση της Βασίλισσας για επίσημη επίσκεψη στη χώρα, όταν η κ. Μέι τον επισκέφθηκε λίγο μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο του 2017.
Σύμφωνα με το BBC, το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να κάνει σχόλια για την ματαίωση του ταξιδιού εργασίας.
Η μετακίνηση της πρεσβείας στο νέο κτίριο είχε αποφασιστεί τον Οκτώβριο του 2018 όταν πρόεδρος ήταν ο Τζορτζ Μπους.
Η εξέλιξη έρχεται μετά από αναφορές ότι ο κ. Τραμπ ήθελε να καθυστερήσει μια πιθανή επίσκεψη εν μέσω ανησυχιών για μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Το παλιό κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας χρονολογούνταν από το 1960 και βρισκόταν στην πολυτελή περιοχή του Λονδίνου Grosvenor Square, η οποία ήταν γνωστή ως «Μικρή Αμερική» στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν στην πλατεία αυτή βρίσκονταν το στρατιωτικό αρχηγείο του Αϊζενχάουερ.
Η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ, ένα πραγματικό φρούριο που έχει χτιστεί τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά από τα γύρω κτίρια, βρίσκεται στην South Bank, ενώ περιλαμβάνει και ένα κτίριο στο οποίο διαμένουν Αμερικανοί πεζοναύτες.
Η κατασκευή του συγκροτήματος αυτού, που κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την πώληση άλλων ιδιοκτησιών των ΗΠΑ στο Λονδίνο.
Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/bbc.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top