ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλγερία: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους-Πάνω από 250 τα θύματα

algeria_plane3-600x380

 

Στρατιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε στην Αλγερία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς.
Το Algerie24 αναφέρει στο twitter ότι ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τους 257, από τους οποίους οι 10 ήταν μέλη του πληρώματος.


Το ιδιωτικό τοπικό κανάλι Ennahar μετέδωσε ότι σύμφωνα με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας τα θύματα είναι 181 μέχρι στιγμής.
Οι γιατροί αποφάσισαν να διακόψουν προσωρινά την απεργία τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα στη ζώνη του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Αλγερίας, το αεροπλάνο κατευθυνόταν στο Τιντούφ στην νοτιοδυτική Αλγερία, αλλά κατέπεσε σε χωράφι στην περίμετρο του αεροδρομίου. Η ανακοίνωση του υπουργείου εξέφραζε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων χωρίς να αναφέρει αριθμό.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος FLN στα θύματα περιλαμβάνονται 26 μέλη του Απελευθερωτικού Μετώπου της Δυτικής Σαχάρας Polisario.
Το αεροσκάφος τύπου Iliouchin II-76 κατευθυνόταν στο Τιντούφ, όπου βρίσκονται στρατόπεδα προσφύγων.

 

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top