ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανήλικοι με σιδερογροθιές εισέβαλαν σε σχολείο στο Μενίδι

ÓÞìåñá ðñþôç ó÷ïëéêÞ çìÝñá ìå ôçí ðñáãìáôïðïßçóç ôïõ êáèéåñùìÝíïõ Áãéáóìïý. Óôï äçìïôéêü ó÷ïëåßï ôçò ÌáñáóëÞ õðÞñ÷áí Áóôõíïìéêïß ïé ïðïßïé ìå åíçìåñùôéêÜ öõëëÜäéá åíçìÝñùóáí ãïíåßò êáé ðáéäéÜ ãéá ôçí áóöÜëåéá ôùí ðáéäéþí. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Πέντε ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών, συνελήφθησαν την Τρίτη μετά από την εισβολή τους σε σχολείο του Μενιδίου. Η ομάδα των νεαρών μπήκε στο σχολείο με σιδηρογροθιές και σιδηρολοστούς και αναζητούσε συγκεκριμένο μαθητή με τον οποίο είχε διαφορές.

Στο χώρο του σχολείου επικράτησε πανικός καθώς οι ανήλικοι στην αρχή στάθηκαν στο προαύλιο και στη συνέχεια προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονταν οι τάξεις.

Οι καθηγητές για να προφυλάξουν τους μαθητές, τους έκλεισαν μέσα στις τάξεις, ενώ ο διευθυντής του σχολείου κλείδωσε την πόρτα και κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι πέντε ανήλικοι είναι μαθητές σχολείου στην Ανάκασα των Αγίων Αναργύρων και είχαν διαφορές με μαθητές του σχολείου του Μενιδίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η, κυρία Γ. Ευθυμιάδου, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών, «οι μαθητές ήταν από άλλο σχολείο και άλλη περιοχή και είχαν διαφορές με μαθητές από το σχολείο στο οποίο εισέβαλαν».

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αχαρνών, τονίζοντας πως «τέτοια περιστατικά χαρακτηρίζουν το Μενίδι», ενώ αναφέρθηκε ακόμα και σε απαγωγή μαθητή από το σχολείο, αλλά και περιστατικά με πυροβολισμούς με μαθητές τραυματίες, μετά το θάνατο του μικρού Μάριου, ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει μέτρα.

πληροφορίες από in.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top