ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναστασιάδης και Ακιντζί δηλώνουν αποφασισμένοι για λύση του Κυπριακού

anastasiadis_-akintzi

Την αποφασιστικότητά τους να εργασθούν για λύση του Κυπριακού εξέφρασαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε χωριστές δηλώσεις τους.

Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας απόψε σε εγκαίνια έργου υποδομής στη νεκρή ζώνη κοντά στην κωμόπολη Αθηένου, εξέφρασε την ελπίδα να παρουσιαστεί έτοιμη η Τουρκία στη Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία, όχι με λόγια αλλά με έργα, ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να δουν με προοπτική το μέλλον της Κύπρου.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι αποφασισμένος να εργαστεί για βιώσιμη λύση, που θα επιτρέπει την ευημερία όλων των κατοίκων της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης, ότι γνωρίζει ποιες είναι οι γραμμές και τα περιθώρια που μπορεί κάποιος να εξαντλήσει στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, που να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες στην Κύπρο.

«Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο πατριώτες και όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού», ανέφερε.

Εξάλλου, ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση, προσθέτοντας ότι με αυτή την αποφασιστικότητα και βούληση, θα μεταβεί στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς-Μοντάνα της Ελβετίας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top