ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανασχηματισμός επί θύραις: Τα επικρατέστερα σενάρια

tsipras-vouli_kyvernisi

Διορθωτικός ή σαρωτικός ανασχηματισμός είναι το ζητούμενο, καθώς ο πρωθυπουργόε Αλέξης Τσίπρας αναζητά λύσεις μετά τις παραιτήσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου από το υπουργείο Εργασίας και του συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί ίσως και σήμερα ή το αργότερο τα αμέσως επόμενα σενάρια.

Στο σημερινό τύπο, υπάρχει πλήθος σεναρίων για τις αλλαγές που θα γίνουν στην κυβέρνηση. Το ένα σενάριο κάνει λόγο για διορθωτικό ανασχηματισμό  με πλήρωση των κενών  θέσεων των παραιτηθέντων υπουργών οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαδημητρίου εξετάστηκε το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στη θέση του ο αναπληρωτής του Αλέξης Χαρίτσης και το χαρτοφυλάκιο του τελευταίου να το αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Τάκης Κορκολή. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Δημ. Λιάκο για τη θέση του κ. Παπαδημητρίου.

Σε ότι αφορά την περίπτωση της Ράνιας Αντωνοπούλου οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις αρμοδιότητες της θα μπορούσε να τις αναλάβει η επίσης αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Ωστόσο η ίδια η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα επιθυμούσε την αναβάθμιση ενός εκ των δυο γενικών γραμματέων του υπουργείου. Είτε του Ανδρέα Νεφελούδη είτε του Ν. Ηλιόπουλου, καθως οι σχ΄σεις της με την κ. Φωτίου δεν βρίσκονται σε καλό επίπεδο.

Στο τραπέζι βρίσκεται και η αντικατάσταση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα εξαιτίας και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, πιθανόν από τον υφυπουργού Γ. Μπαλάφα ,ενώ έχει ακουστεί και ο κ. Βίτσας. Επίσης ενεδεχόμενη είναι και   η αντικατάσταση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, για την οποία υπάρχει γενικευμένη αίσθηση ότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για αντικατάσταση του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή. Ωστόσο, η κατάθεση πρότασης για προανακριτική από την ΝΔ, πιθανόν να οδηγήσουν στην παραμονή του, για να  μην εκληφθεί ως παραδοχή εμπλοκής, κάτι που δεν επιθυμούν στην κυβέρνηση.

Τέλος, άλλες πληροφορίες αναφέρουν και μετακίνηση του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο Άμυνας στο υπουργείο Εσωτερικών

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top