ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναταράξεις από την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ)- «Σχέδιο αποστασίας», βλέπει το Μ. Μαξίμου

maximou

Αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδη, καθώς  η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίζεται σε 152 βουλευτές, ενώ η κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝΕΛ πέφτει στους μόλις επτά βουλευτές.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε non paper Κάνει λόγο για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, που  απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας λειτουργώντας για λογαριασμό του Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο: «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.

Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».

Τέλος τόνιζε «ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή», είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση  μετά τη συνάντησή του με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι σχετικά με την αποχώρηση βουλευτή των ΑΝΕΛ. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει».

Απάντηση της ΝΔ στο non paper του Μ. Μαξίμου για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις «… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» η απάντηση της ΝΔ στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top