ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για την υπόθεση Καμμένου- Εξεταστική ζητά η ΝΔ- Απέρριψε η κυβέρνηση αίτημα για κλήση του υπουργου στην Επιτροπή διαφάνειας

tsipras-kamenos

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης για την υπόθεση της ανάμειξης του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση «Noor 1».

Σήμερα, κατατέθηκε επισήμως το αίτημα της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την εμπλοκή του Π. Καμμένου στ  ην υπόθεση «Noor 1».

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος η πρόταση κατατέθηκε από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και στόχος είναι να διερευνηθεί «η εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η κίνηση αυτή της ΝΔ προκάλεσε σειρά ανακοινώσεων και αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μαξίμου: Οι πραγματικοί λόγοι που η ΝΔ καταφεύγει στις εξεταστικές

«Η Νέα Δημοκρατία τους τελευταίους μήνες ενορχήστρωσε και εκτέλεσε μία τεράστια επιχείρηση καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας, με ψευδοπροφητείες δυστοπίας και συντέλειας, η οποία ακυρώθηκε πλήρως με την ολοκλήρωση της Β’ Αξιολόγησης, τη συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, γεγονός που αξιολογήθηκε θετικά από τους διεθνείς παράγοντες, τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Είναι εμφανές γιατί η ΝΔ πλέον ξέχασε την καταστροφολογία και ζητάει εξεταστικές» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Επίσης, ο Πάνος Καμμένος  σε δήλωσή του επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση και κάνει λόγο για «δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων. Συγχρόνως επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας»

Γιατί ο κ. Τσίπρας αρνείται τις Εξεταστικές Επιτροπές; H ΝΔ τις έχει υπερψηφίσει όλες

«Τις Εξεταστικές Επιτροπές, που αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η Νέα Δημοκρατία τις έχει υπερψηφίσει όλες», σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι γιατί αρνείται τις Εξεταστικές Επιτροπές για την οικονομική καταστροφή του 2015 και την εμπλοκή του κ. Καμμένου στη σκανδαλώδη υπόθεση με τον ισοβίτη κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών. Γιατί ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών για το αν γνώριζε τους διαλόγους και τη σχέση του κ. Καμμένου με τον φυλακισμένο ισοβίτη;».

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας μοιάζει όλο και περισσότερο με τον κ. Καμμένο

«Η αγωνία για την παραμονή στην εξουσία, κάνει  τον κ. Τσίπρα να μοιάζει όλο και περισσότερο  με τον κ. Καμμένο. Με το ίδιο ύφος και ήθος. Έτσι αγκαλιασμένοι οδηγούνται στον γκρεμό», επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά αναφέρει ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας αντί να απολογηθεί, στην επέτειο του δημοψηφίσματος με το οποίο εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, είχε το θράσος να επιτεθεί  για μια ακόμα φορά στη Δημοκρατική Παράταξη».

Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα του Σπ. Λυκούδη για κλήση Καμμένου στην επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των τηλεφωνικών του επικοινωνιών με τον ισοβίτη-καταδικασθέντα για την υπόθεση «Νoor 1» Με το αίτημα Λυκούδη συμφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top