ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοιχτά ΜΜΕ: ΔΟΛ-Τροπολογία ΤΩΡΑ!

DOL

Με ανακοίνωσή της, η προσωρινή Επιτροπή της Πρωτοβουλίας «Ανοιχτά ΜΜΕ» καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα  να καταθέσουν άμεσα τροπολογία στη Βουλή, που να δίνει διέξοδο μετά  την δικαστική απόφαση της Τρίτης  για τον ΔΟΛ, με την οποία δεν επιτρέπεται η ενδιάμεση χρηματοδότηση για να παραμείνουν ανοιχτά τα Μέσα του Οργανισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες σε ένα εκ προμελέτης έγκλημα.

Οι τραγικές εξελίξεις στον ΔΟΛ αποτελούν βαρύ πλήγμα για τον δημοσιογραφικό κόσμο, την πολυφωνία, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας.

Οι συνάδελφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ έδωσαν έναν ηρωϊκό αγώνα να κρατήσουν ανοιχτά τα μέσα του οργανισμού, παρότι ήταν για μήνες απλήρωτοι και οι ελπίδες λιγοστές.

Μετά και τη χθεσινή απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που θα επέτρεπαν την ενδιάμεση χρηματοδότηση ώστε να μην απαξιωθεί η τραπεζική, πλέον, περιουσία, η μόνη λύση που απομένει είναι η κατάθεση σχετικής τροπολογίας στην Βουλή.

Την πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβουν ΟΛΑ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να την αποδεχθεί ώστε να απαλλαγεί από το στίγμα πως η φίμωση μη αρεστών Μ.Μ.Ε. είναι σχέδιό της. Εκτός, βέβαια, αν θέλει να το επιβεβαιώσει, μαζί και τις πληροφορίες πως αποσκοπεί στη μεταβίβαση των μέσων του συγκροτήματος σε φιλικά… χέρια και σε εξευτελιστική τιμή, ως συνέπεια της ενδιάμεσης σιωπής-απαξίωσης.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν. Για όλους.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top