ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη εκδήλωση της πρωτοβουλίας για νέο κόμμα- Ανοιχτή συζήτηση στην Θεσσαλονίκη στις 15 Ιανουαρίου

ora-apofaseon

Στις 15 Ιανουαρίου διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων-συζητήσεων σε μεγάλες πόλεις της χώρας για την δημιουργία του νέου ενωμένου μεγάλου προοδευτικού κινήματος. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, στην ανοιχτή συζήτηση ομιλητές θα είναι : Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Φλωρίδης.

Ιδρύεται λοιπόν ένα νέο κόμμα; Οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι σαφείς: «Η χώρα δεν χρειάζεται ένα ακόμα κόμμα, αλλά ένα νέο ενωμένο μεγάλο προοδευτικό κίνημα. Και φυσικά μια τέτοια προσπάθεια δεν μπορεί να πετύχει παρά μόνον μέσα από έναν ειλικρινή  διάλογο και καλά οργανωμένη πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση, για την ένωση δυνάμεων, με νέες δομές και νέο περιεχόμενο».

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις θα προσκληθούν να πάρουν μέρος όλες ανεξαίρετα οι προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα, κινήσεις, τοπικοί βουλευτές και προσωπικότητες από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, των κοινωνικών συλλογικοτήτων και πολίτες  που επιθυμούν να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στην συγκρότηση μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής παράταξης.

Τα πολιτικά στελέχη που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία  επισημαίνουν  ότι «το πρόβλημα του προοδευτικού χώρου δεν είναι μόνο ο κατακερματισμός των δυνάμεων, αλλά κυρίως, η έλλειψη ενός πειστικού εναλλακτικού λόγου για το μέλλον και η απουσία ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα υπερβαίνει το μνημόνιο».

Για το λόγο αυτό,  παίρνοντας υπ’ όψη την κρισιμότητα των πολιτικών εξελίξεων και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί καθημερινά  η κυβερνητική πολιτική σε πολλούς τομείς, θεωρούν  ότι οι διαδικασίες  συγκρότησης του νέου φορέα (συντακτική συνέλευση, εκλογή αρχηγού από τη βάση και ιδρυτικό συνέδριο) πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν το αργότερο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται και στις πόλεις Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα και Αθήνα, με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου, οπότε και θα παρουσιαστεί η πρόσκληση για την συγκρότηση της προοδευτικής παράταξης.

prosklisi

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top