ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίποινα της Μόσχας στις κυρώσεις των ΗΠΑ

putin

Οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να περιορίσουν το προσωπικό των προξενικών τους γραφείων στη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ως αντίποινα της Μόσχας για τις προτεινόμενες παράνομες όπως λένε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Δεν μιλάμε για δεκάδες, αλλά για εκατοντάδες διπλωματικό και τεχνικό προσωπικό που εργάζεται στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία» λέει το πρακτορείο ότι δήλωσε πηγή.

Η Μόσχα ζήτησε από την Ουάσιγκτον να μειώσει, από την 1η Σεπτεμβρίου, σε 455 τον αριθμό των μελών του προσωπικού της πρεσβείας και των προξενείων της στη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα το ρωσικό κράτος αναστέλλει τη χρήση από την αμερικανική πρεσβεία μιας κατοικίας στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας, καθώς και ορισμένων αποθηκών.

 Η αντίδραση της Μόσχας που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, ήρθε μια μέρα μετά την ψήφιση από την αμερικανική Γερουσία νέων κυρώσεων, που βάζει τον πρόεδρο Τραμπ στη δύσκολη θέση να διαλέξει μεταξύ σκληρής γραμμής προς τη Μόσχα και βέτο στο νόμο, κάτι που θα του δημιουργήσει πρόβλημα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

 reuters.com

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top