ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιδράσεις για βίντεο στην «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ

mariza1

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που  προκάλεσε βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή της  ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά».

Η εκπομπή που ξεκίνησε λίγο μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα πρόβαλε ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον γάιδαρο από το animation «Ο πεισματάρης γάιδαρος».

Υπό τους ήχους  του ρεφρέν του τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη «Ο Έλληνας» με την ερμηνεία της Άννας Παναγιωτοπούλου «Γι’ αυτό κι εμείς ξεφτίλα μας, σκασίλα μας, σκορδοκαϊλα μας», η Ελλάδα προ ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σαν μία χώρα όπου οι άνθρωποι πεινούσαν και τρέφονταν μόνο σε συσσίτια και διανομές δωρεάν τροφίμων, ενώ η Χρυσή Αυγή έκανε κουμάντο σε όλες τις γειτονιές. Διανομές δωρεάν τροφίμων, το περιστατικό της αυτοκτονίας στο Σύνταγμα,  εικόνες βίαιων διαδηλώσεων, και δηλώσεις πολιτικών που έχουν συζητηθεί («Λεφτά Υπάρχουν», «Μαζί τα φάγαμε») κυριαρχούν, ενώ  η αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ συνοδεύεται από πλάνο του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Το βίντεο  εμφανίζεται ο ελληνικός λαός ως ταλαίπωρος γαϊδαράκος Το βίντεο καταλήγει με τον ιδιοκτήτη του γαϊδάρου να τον απελευθερώνει και τους δύο τους να χορεύουν μαζί χαρούμενοι.

Σε κανένα σημείο δεν γίνεται αναφορά στην περίοδο 2015-2019 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου σχολιάζει μετά την προβολή: «Μία υπόμνηση, μία ελεγεία σε αυτό που ζήσαμε, ένα κλείσιμο του ματιού σε αυτό που λέμε ατομική ευθύνη του καθένα».

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα η ΕΡΤ δεν μετέδωσε δελτίο ειδήσεων, στη θέση του οποίου μεταδόθηκε ολόκληρη η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Ακριβοπούλου απαντώντας στις αντιδράσεις είπε ότι τα μέσα ενημέρωσης που χαρακτήρισαν προπαγανδιστικό το βίντεο «είναι τα ίδια Μέσα που έχουν δώσει ρεσιτάλ fake news». A

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top