ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση των Μωραϊτη και Τόλκα

Moraitis_Tolkas

Στις 18:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ  προκαλεί η υπουργοποίηση των προερχόμενων από το Κίνημα Αλλαγής Μωραΐτη και Τόλκα.

Έπρεπε να είχε προηγηθεί συζήτηση στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, επεσήμανε η κίνηση των 53ων, ενώ προβληματισμό εκφράζουν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  που κάνουν λόγο για «πασοκοποίηση» του κόμματος .

Χαρακτηριστικό είναι το σκωπτικό  σχόλιο που επέλεξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, σχετικά με τον ανασχηματισμό, καθώς ανήρτησε  σατιρικό άρθρο του Άγγελου Τσέκερη από την εφημερίδα Αυγή, απομονώνοντας το εξής: «Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+.».

Η κεντροαριστερά είναι σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε σε τυχοδιώκτες. δήλωσε στον Σκάι ο Γραμματέας  του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης  Μαλέλης, Το Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αλλά θα είναι ο νικητής στην μάχη για την κεντροαριστερά.

Για στρατηγικό βήμα στην συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με δεδομένο, όπως είπε, ότι το Κίνημα Αλλαγής οδηγείται σε πολιτική σύμπλευση με τη Δεξιά, έκανε λόγο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

 

“Ντροπή της Δημοκρατίας οι μεταγραφές των βουλευτών” σχολίασε στον ΣΚΑΙ ο Σταύρος Θεοδωράκης. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση παρέα αναποτελεσματικών και ιδεοληπτικών.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top