ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες Τσίπρα για την Παιδεία

paideia-740x474

Για «κρεσέντο υποτιθέμενης ευαισθησίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Παιδεία.

«Ακούσαμε, έκπληκτοι, τον πρωθυπουργό να υπερηφανεύεται για τα “κατορθώματα” της Κυβέρνησής του στον χώρο της Παιδείας τα τελευταία δύο χρόνια. Κι αυτό ενώ, ενδεικτικά, έχουν καταργηθεί τα πρότυπα σχολεία, έχουν υποβαθμιστεί τα ολοήμερα σχολεία, έχει κριθεί αντισυνταγματικός ο Νόμος Μπαλτά – Κουράκη για τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης, έχουν επιστρέψει οι αιώνιοι φοιτητές.

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να υπόσχεται ακοστολόγητες παροχές για όλους, σε ένα κρεσέντο υποτιθέμενης ευαισθησίας.

«Ακούσαμε τον πρωθυπουργό – αναφέρει η ανακοίνωση- να προαναγγέλλει τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλαγές που σηματοδοτούν την οπισθοδρόμηση και ακυρώνουν την αναπτυξιακή προοπτική των Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Τι δεν ακούσαμε από τον πρωθυπουργό: Με ποιο σχέδιο θα πραγματοποιήσει όλα αυτά που “γενναιόδωρα” υποσχέθηκε, που θα βρει τους απαραίτητους πόρους για να υλοποιήσει τις ψηφοθηρικές εξαγγελίες του, πώς θα αναβαθμίσει ποιοτικά το σχολείο όταν δεν κάνει ούτε μία αναφορά στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Οι όποιες σωστές μεμονωμένες προγραμματικές σκέψεις, δυστυχώς χάνονται μέσα στο γνωστό και δοκιμασμένο λαϊκισμό της Κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ:Προχειρότητα και απαξίωση

Προχειρότητα των πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εκπαίδευση αλλά και τη διαρκή απαξίωση της νέας γενιάς και των οικογενειών τους, καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό, μετά τη σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρας στο υπουργείο Παιδείας.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε κουρασμένα όσα ο υπουργός Παιδείας, από την πρώτη ήμερα ανάληψης των καθηκόντων του, διαρρέει, είτε δημοσιογραφικά, είτε στις δημόσιες εμφανίσεις του. Πρόκειται, συμπληρώνει, για «ανεφάρμοστες υποσχέσεις, χωρίς πράξεις, χωρίς καμία συζήτηση στη Βουλή. Τις υποσχέσεις και τις δήθεν δεσμεύσεις τους δεν τις πιστεύει πια κανείς».

Σταύρος Θεοδωράκης: Για την κυβέρνηση του «η αριστεία είναι ρετσινιά»

«Συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για 2η χρονιά τo άνοιγμα των σχολείων.Σε λίγο θα πανηγυρίζουν που λειτουργεί ο Σταμάτης-Γρηγόρης-Σταμάτης-Γρηγόρης». «Για την κυβέρνηση του «η αριστεία είναι ρετσινιά» η κατάργηση των εξετάσεων είναι το 1ο βήμα. Επόμενο: η επίδειξη της κομματικής ταυτότητας»

Ωρα Αποφάσεων: Τα παιδία παίζει σε βάρος των παιδιών του λαού

Μετά από 29 μήνες διακυβέρνησης και 3 υπουργούς παιδείας ο Π/Θ κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο παιδείας όχι όμως για να παρουσιάσει τον απολογισμό της κυβέρνησής του στον τόσο σημαντικό για την πατρίδα μας τομέα της Παιδείας. Πιστοποιήθηκε για μία ακόμη φορά ότι οι περιοδείες του κ. Τσίπρα στα διάφορα υπουργεία, υπηρετούν μόνο τη στρατηγική επικοινωνιακού αντιπερισπασμού, ενόψει της ψήφισης των νέων σκληρών μέτρων από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η παρουσία του Π/Θ αφορούσε σε γενικόλογες και ανεύθυνες εξαγγελίες περί κατάργησης των εξετάσεων,  14ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης και άλλα ασυνάρτητα χωρίς τον παραμικρό γενικό σχεδιασμό μέτρα, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς νομοθετική προεργασία, χωρίς μελέτες. Με την ίδια άνεση που υπόσχονταν ότι θα «σκίσει τα μνημόνια», «θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις» και ότι «δεν θα πουλήσει τίποτα από τη δημόσια περιουσία», χωρίς κανέναν ενδοιασμό υποσχέθηκε αλλαγές που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση.

Προσπάθησε να αποκρύψει ότι στους 29 μήνες της θητείας του, κατάργησε το ψηφιακό σχολείο, ανέτρεψε τα πειραματικά σχολεία, κατάργησε το ολοήμερο σχολείο το εμπλουτισμένο με ειδικά μαθήματα, σταμάτησε την αυτοαξιολόγηση, και βέβαια με ΠΝΠ κατάργησε τον νόμο για τα πανεπιστήμια χωρίς να τον αντικαταστήσει με κάτι άλλο.

«Τα παιδία παίζει σε βάρος των παιδιών του λαού».

Ο κ. Τσίπρας και ο κος Γαβρόγλου στην επί δύο ώρες συνέντευξή τους απέκρυψαν επιμελώς ότι ήδη έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για την Παιδεία που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα του, διαρκούς πλέον, Μνημονίου, που πρόσφατα υπέγραψαν και το οποίο θα ψηφίσουν τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα στη σελίδα 30 του αενάως παρατεινόμενου, λόγω ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Μνημονίου, δεσμεύονται:

  1. Για επικαιροποίηση της τόσο μισητής από αυτούς μελέτης του ΟΟΣΑ 
  1. Για τριετές πλάνο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία που αφορά από τις ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών, οι οποίες προφανώς θα αυξηθούν, μέχρι την πολεμηθείσα λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, η οποία πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

 

  1. Την πολιτική για την Ιδιωτική Εκπαίδευση. 

Ενώ λοιπόν ανακοινώνουν μεγαλόπνοα σχέδια που όλοι ξέρουν ότι δεν θα υλοποιήσουν, κρατούν μυστική «τη συμφωνία για τα προαπαιτούμενα που είναι θέμα ημερών να υλοποιήσουν».

Επισυνάπτουμε στα αγγλικά την συμφωνία της σελίδας 30 του συμπληρωματικού Μνημονίου  γιατί από την 2 Μαΐου ήταν ευθύνη της κυβέρνησης να το μεταφράσει, να το δώσει στη δημοσιότητα και να το ανακοινώσει σήμερα στη συνέντευξη τύπου.

 

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top