ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιδρούν τα κόμματα για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη – Ζητούν εξηγήσεις και εξεταστικές

varoufakis-phone

Εντονες αντιδράσεις από τα κόμματα προκάλεσε η δημοσίευση των sms που αντάλλαξε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη για το σχέδιο Σόιμπλε για time-out της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση

«Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε.
Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.
Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το «τάιμ άουτ» που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;
«Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;» διερωτάται σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. «Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα-Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη. «Ό,τι και να κάνει όμως (ο Τσίπρας), στο τέλος η αλήθεια για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του θα αποκαλυφθεί. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι».
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα οι προπαρασκευαστικές ενέργειες του κ. Τσίπρα,για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, είχαν αρχίσει από το 2013 (πριν τον κ Βαρουφάκη).
Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα-Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα.
Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά;
Θα μας ενημερώσει αν πήγε στην Μόσχα και περίμενε επί διήμερο σε ξενοδοχείο τον Μαδούρο, για να ζητήσει υλική υποστήριξη για το Grexit;
Ότι και να κάνει όμως, στο τέλος η αλήθεια για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του θα αποκαλυφθεί. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Ποτάμι: Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια
Σφοδρή επίθεση κατά τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε το Ποτάμι κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις πως συζητούσε την πρόταση Schaeuble για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και το ότι αναζητούσε εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο.
«Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο», τονίζει το Ποτάμι.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Oι αποκαλύψεις για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ.Τσίπρα δεν έχουν τέλος. Τη στιγμή που εμφανιζόταν ως σφοδρός πολέμιος του κ. Σόιμπλε και τον κατήγγελλε ότι θέλει τη χώρα εκτός Eυρωζώνης, συζητούσε με θετικό τρόπο το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αναζητώντας εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο.
Ο ελληνικός λαός θυμάται ότι το Ποτάμι σε όλη την κρίσιμη περίοδο κατήγγελλε τις ασυνάρτητες κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούσε να σταματήσουν. Όταν σταμάτησαν, είχαν κοστίσει πάνω από 100 δισ., η χώρα είχε βρεθεί στο χείλος της καταστροφής και είχαν επιβληθεί capital controls τα οποία ισχύουν ακόμη. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο.»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top