ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντόνιο Γκουτέρες: Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται υπομονή

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (Δ) και ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (Α) φωτογραφίζονται, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017. Διεθνής  διάσκεψη για την Κύπρο υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες που αφορά το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, στο Παλάτι των Εθνώνστη Γενεύη με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη,  του ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε και των εκπροσώπων των εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Είχαμε ένα εποικοδομητικό διάλογο και μια ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία  μπορέσαμε να ταυτοποιήσουμε τις πολύ σημαντικές προόδους που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με τη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Δεν θέλουμε μια άμεση λύση που απλώς θα μπαλώνει την κατάσταση αλλά μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι υπάρχει τεράστια πρόοδος σε πολλές πτυχές.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μια μοναδική ατζέντα για τη συμφιλίωση των δυο κοινοτήτων τόνισε ο κ. Γκουτέρες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top