ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση Στουρνάρα στις επιθέσεις: «Η ΤτΕ δεν είναι… ΔΕΚΟ»

StournarasTtE

Άμεση ήταν η απάντηση της ΤτΕ, στην ερώτηση που κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποία στοχοποιούν τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον κατηγορούν για αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με κύκλους της κεντρικής τράπεζας «Είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ανεξάρτητης κεντρικής τράπεζας, βάση της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν είναι αρμοδιότητα κανενός άλλου, ο διοικητής και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν την ευθύνη για τις προαγωγές ή άλλες αλλαγές εντός της ΤτΕ. Σε κάθε περίπτωση οι προαγωγές έγιναν με τρόπο αξιοκρατικότατο και δεν επιδέχονται ουδεμιάς αμφισβήτησης».

«Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι… ΔΕΚΟ για να καθορίζουν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη ποιος θα προάγεται ή ποιος θα προσλαμβάνεται», τονίζει συνεργάτης του κεντρικού τραπεζίτη.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top