ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση της Πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων» σε άτυπο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την πρόταση επτά σημείων για την συγκρότηση νέου προοδευτικού φορέα

ora-apofaseon1

Απάντηση στο άτυπο σχόλιο κύκλων του ΠΑΣΟΚ, δίνει με ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία «΄Ωρα αποφάσεων». Στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ, μία μέρα  μετά την πρότασή επτά σημείων που διατυπώθηκε  στην Πάτρα από την Πρωτοβουλία, κάνει λόγο για «γραφικές, θρασείς, απαράδεκτες, ελιτίστικες και διασπαστικές» κινήσεις

Απαντώντας στα σχόλια αυτά η Πρωτοβουλία «Ώρα αποφάσεων», επισημαίνει:

«Σε μια στιγμή που η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε πνεύμα δημιουργικής ανατροπής και ενότητας, πιστεύουμε ότι τα υβριστικά σχόλια πανικού ανώνυμων κύκλων για την πρότασή μας δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη και καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, δημόσια και καθαρά. Δεν χωρίσαμε τα κόμματα και τους φορείς σε προσκαλούντες και προσκαλούμενους. Να συνδιαμορφώσουμε επιθυμούμε.

Επίσης δεν θέσαμε ως εναρκτήρια προϋπόθεση τη διάλυση κομμάτων όπως τελείως παραπλανητικά και ψευδώς ισχυρίζονται οι δήθεν ανώνυμοι κύκλοι. Θέσαμε ζήτημα παύσης της πολιτικής τους λειτουργίας ως αυτονόητη και λογική κατάληξη ΜΕΤΑ τη δημιουργία του Νέου Ενωμένου Προοδευτικού Κινήματος.

Θα ήταν σκόπιμο να ξαναδιαβάσουν ψύχραιμα την πρότασή μας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των προοδευτικών πολιτών κι όχι το άγχος για τη διατήρηση προσωπικών ρόλων.

Εμείς θα αναμένουμε τις επίσημες απαντήσεις των οργάνων των κομμάτων και των σχηματισμών».

Σημειώνεται  ότι στο σχόλιο των κύκλων του  ΠΑΣΟΚ  που έγινε προφορικά και όχι γραπτά, αναφέρει:

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου και την ανάδειξή του σε  ισχυρό προοδευτικό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Πρωτοβουλίες που αποδίδουν καρπούς».

»Η πρόσκληση μας για τη συμμετοχή κομμάτων και συλλογικοτήτων  στην προσπάθεια  της  Δημοκρατικής  Συμπαράταξης είναι ανοιχτή. Όποιος πραγματικά πιστεύει σε αυτή την αναγκαιότητα, δεν έχει παρά να συμμετάσχει».

»Προσκλήσεις προς κοινοβουλευτικά κόμματα, από μεμονωμένα πρόσωπα, «προσωπικότητες» χωρίς κοινωνική αναφορά,  που θέτουν μάλιστα όρους και προϋποθέσεις άμεσης διάλυσης τους, πέραν του ότι αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας και της θρασύτητας είναι απαράδεκτες, ελιτίστικες και διασπαστικές».

»Δεν έχουν στόχο την ενότητα και αναγέννηση του χώρου και γι αυτό δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο της παράταξης που ήδη τους έχει γυρίσει την πλάτη. Υπηρετούν αλλότριους σκοπούς».».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top