ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απειλεί πάλι ο Τσαβούσογλου για ακύρωση της συμφωνίας με το προσφυγικό

cavusoglu-speech

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι οι συμφωνίες με την ΕΕ, που περιλαμβάνουν την συμφωνία για το προσφυγικό, μπορεί να μπουν σε κίνδυνο αν η Ένωση δεν μπορέσει να εφαρμόσει την απελευθέρωση της άδειας εισόδου για τους Τούρκους πολίτες, όπως έχει υποσχεθεί.
Ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο CNN Turk είπε ότι η Τουρκία θα παρουσιάσει ένα τελικό κείμενο στην ΕΕ και «είτε θα ακυρωθούν όλα, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης της άδειας εισόδου και της συμφωνίας για το προσφυγικό, είτε θα εφαρμοστούν όλα».
Στην ίδια συνέντευξη είπε ότι θα πάει στο Ρότερνταμ παρά την επίσημη απαγόρευση για να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων που υποστηρίζουν την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Ολλανδική κυβέρνηση με την απόφασή της να απαγορεύσει την συγκέντρωση κρατάει στην πραγματικότητα ομήρους τους Τούρκους πολίτες. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αιχμάλωτοί σας» είπε στην συνέντευξη. Δήλωσε επίσης ότι αν η Ολλανδία του αρνηθεί την άδεια να πετάξει στο Ρότερνταμ, η Τουρκία θα απαντήσει με σκληρές οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις.
Αλλά ο δήμαρχος της πόλης Αχμέτ Αμπουταλέμπ, ανακοινώνοντας την απαγόρευση αργά την Παρασκευή, είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αποκλεισμού του υπουργού από την Ολλανδία.
Στο μεταξύ στην Αυστρία ακυρώθηκαν 4 προγραμματισμένες πολιτικές συγκεντρώσεις την Παρασκευή. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης του Λιντς είπε ότι η εκδήλωση που προγραμματιζόταν να γίνει με στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν ακυρώθηκε από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη της αίθουσας.
Η πόλη Χορμπραντς ακύρωσε εκδήλωση με ομιλητή πρώην Τούρκο υπουργό γιατί οι οργανωτές την είχαν δηλώσει σαν παρουσίαση βιβλίου.
Στην Αυστρία των 8,7 εκατομμυρίων κατοίκων ζουν περίπου 116.000 Τούρκοι πολίτες.

πηγή : reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top