ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απομάκρυνση της ΓΓ Διαφθοράς ζητούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ – Τι απαντά η κ. Ξεπαπαδέα

xepapadea

Απρόβλεπτες πολιτικές διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τη γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς Αναστασίας Ξεπαπαδέα, στενή συνεργάτης  του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα του Κύπριου Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστός για την ειδίκευσή του σε offshore εταιρείες με βάση δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος».

ΝΔ: Η κ. Ξεπαπαδέα πρέπει σήμερα κιόλα να απομακρυνθεί από τη θέση της

Να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς η κ. Ξεπαπαδέα και οι κ. Τσίπρας και Παππάς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για αυτό το «τεράστιο σκάνδαλο», ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη μετά το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, σημειώνοντας πως επιβεβαιώνονται πια οι στενές σχέσεις του Μαξίμου με τον «διαπλεκόμενο δικηγόρο».
Όπως ανέφερε με δηλώσεις της, η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση Γενική Γραμματέας κατά της διαφθοράς, κ. Ξεπαπαδέα εκπροσωπούσε παράλληλα και τον ειδικό στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου, «επιβεβαιώνει πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον διαπλεκόμενο δικηγόρο».
«Ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, ο Αρτεμίου που τον χρηματοδοτούσε από την Κύπρο, τα ταξίδια του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, είναι όλα κομμάτια της ίδιας σκοτεινής υπόθεσης», υπογραμμίζει η κ. Ζαχαράκη και επισημαίνει πως η «κ. Ξεπαπαδέα πρέπει σήμερα κιόλας να απομακρυνθεί από τη θέση της και οι κ. Τσίπρας και Παππάς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο».

ΚΙΝΑΛ: Γκρίζα εικόνα της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωση σχολίασε το ΚΙΝΑΛ τα σχετικά δημοσιεύματα για τη Γενική Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δημιουργούν ακόμη μία γκρίζα εικόνα της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:
«Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Γενική Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, δημιουργούν μια ακόμα γκρίζα εικόνα της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραμένει σε μια τόσο ευαίσθητη θέση πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε σκοτεινές υποθέσεις».

Α. Ξεπαπαδέα: Πολιτικές σκοπιμότητες

Από την πλευρά της η ΓΓ Διαφθοράς επιβεβαιώνει ότι εκπροσώπησε την HI-MED SOLUTIONS και υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε κάποια σχέση με το γραφείο του Α. Αρτεμίου, κάνοντας λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες».

«Δεν εκπροσώπησα ούτε συνεργάστηκα με τη δικηγορική εταιρεία Αρτεμίου», αναφέρει σε νέα δήλωσή της η Γενική Γραμματέας Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΓΓ Διαφθοράς τονίζει τα εξής:

«Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η δίκη στην οποία αναφέρεται το Πρώτο Θέμα έλαβε χώρα σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Γενικής Γραμματέως. Η σχέση εργασίας που είχα τότε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ειδική συνεργάτης, δεν συνιστά ασυμβίβαστο με την άσκηση των δικηγορικών μου καθηκόντων (δεν τελούσα σε αναστολή άσκησης της δικηγορίας).
Η συμμετοχή μου ως δικηγόρου στην εν λόγω δίκη έλαβε χώρα, καθώς ανέλαβα την εκπροσώπηση της Κυπριακής Εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD», η οποία εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα. Κατά την 20ετη σταδιοδρομία μου εξειδικεύομαι στο αστικό και στο εμπορικό δίκαιο και έχω εκπροσωπήσει εταιρείες με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας με έδρα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή. Η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» είχε εκτελεστή δικαστική απόφαση σε βάρος ελληνικής εταιρείας – πελάτη της, με το ίδιο αντικείμενο εμπορίας και μου ανατέθηκε από την ίδια την εταιρεία η εκτέλεση στην Ελλάδα της απόφασης του Κυπριακού δικαστηρίου. Σημειωτέον ότι η εν λόγω Κυπριακή Εταιρεία «HI-MED SOLUTIONS CYPRUS LTD» υφίσταται από το έτος 1998, έχει αναπτύξει πολυετή εμπορική δραστηριότητα με μεγάλο κύκλο εργασιών τα προηγούμενα έτη και δεν είναι offshore. Επίσης ουδέποτε ήμουν συνεργάτης ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα, όπως ψευδώς αναφέρεται, της δικηγορικής εταιρείας του κ. Αρτεμίου και μάλιστα “επί σειρά ετών”.
Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» στο πλαίσιο της αναγκαστικής εκτέλεσης κατάσχεσε εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου, ως τρίτου, απαίτηση, που είχε η οφειλέτιδά της εταιρεία έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο επίσημα δήλωσε και συνομολόγησε την ύπαρξη απαίτησης σε βάρος του και άσκησε ανακοπή, η οποία έγινε δεκτή για δικονομικούς λόγους και έως σήμερα το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει οποιοδήποτε ποσό στην εταιρεία την οποία εκπροσώπησα.

Είναι πρόδηλο ότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» διαστρέβλωσε τα παραπάνω, προκειμένου να παραπληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό και να δημιουργήσει συνειρμούς και συσχετισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς ικανοποίηση ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων, οι οποίες ήδη κατέστησαν προφανείς με τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top