ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποχώρησε ο Ακιντζί από την συνάντηση με Αναστασιάδη- Αιτία το ψήφισμα περί του «εορτασμού» της επετείου του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

anastasiadis_akintzi

Ο Μουσταφά Ακιντζί αποχώρησε από τις συνομιλίες δίχως να είναι γνωστό αν πρόκειται για ολοκληρωτικό ναυάγιο ή όχι. Κυβερνητικές πηγές λένε πως η αποχώρηση Ακιντζί ήταν μια προαποφασισμένη κίνηση. Αναμένεται να διαφανεί στη συνέχεια αν η αποχώρηση Ακιντζί από τις συνομιλίες είναι μόνιμη ή αν πρόκειται για αντίδραση πάνω στο θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος.

Κατά την αποχώτησή του, πάντως, ο Ακιντζί δήλωσε ότι δεν έχει πολλές ελπίδες για την αναθεώρηση της απόφασης. «Αλλά ας μην κλείσουμε όλες τις πόρτες. Υψώνονται φωνές και στην ε/κ πλευρά»

Από την πλευρά του, ο  Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης είπε πως θα εκδοθεί γραπτή του δήλωση. Ανέφερε πως “δεν θα ήθελα αυτή την ώρα να πω πέραν των όσων έχω στόχο να αναφέρω στη γραπτή μου δήλωση”, επεσήμανε. Κυβερνητικές πηγές  στη Λευκωσία, λένε πως η αποχώρηση Ακιντζί ήταν μια προαποφασισμένη κίνηση.

Λιγο πριν από τη συνάντηση,  ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» αναφέρθηκε στην έντονη ενόχληση της τουρκοκυπριακής πλευράς από την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων περί του «εορτασμού» της επετείου του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 και ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να λάβει πρωτοβουλίες για να κυλίσουν ομαλά οι συνομιλίες με τερματικό σταθμό την τελική λύση του Κυπριακού.

«Εμείς επιδιώκουμε την εγκαθίδρυση του πολιτισμού της ειρήνης στο νησί. Η μνημόνευση και ο εορτασμός αυτού του ζητήματος στα σχολεία δεν εξυπηρετεί τον πολιτισμό της ειρήνης», είπε.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top