ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστηρά «μηνύματα» Βρυξελλών ενόψει συνεργασίας 5 Αστέρων-Λέγκας

Italy Adopts $30 Billion of Cuts in EU Deficit Push...The Italian national flag flies above Piazza Venezia in Rome, Italy, on Wednesday, May 26, 2010. Prime Minister Silvio Berlusconi said Italy's planned 24.9 billion euros ($30.4 billion) of budget cuts over the next two years are "absolutely necessary" to defend the euro and protect Italy. Photographer: Victor Sokolowicz/Bloomberg

Η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τα Πέντε Αστέρια και τη Λέγκα συνεχίζεται και σήμερα, Τρίτη, στην Ιταλία, με νέες συναντήσεις των αντιπροσωπειών των δυο κομμάτων.
Μετά τις χθεσινές, νέες διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έγινε όμως σαφές ότι υπάρχουν ακόμη αποστάσεις σε σειρά θεμάτων όπως το μεταναστευτικό, οι δημόσιες υποδομές και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην οπλοχρησία.
Μέσα στις επόμενες 24 ώρες, πάντως, αναμένεται να υπάρξει μια οριστική, αρνητική ή θετική έκβαση της όλης προσπάθειας.
Στο μεταξύ, σήμερα έφτασαν δυο ουσιαστικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες, με αποδέκτη την νέα ιταλική κυβέρνηση.
«Με τη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλαγές στην γραμμή της χώρας για το μεταναστευτικό», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
O δε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει «να συνεχίσει να ακολουθεί την σημερινή πορεία, με βαθμιαία μείωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος».
Πριν από λίγο, ωστόσο, από την πλευρά του, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι απάντησε ανεβάζοντας τους τόνους σε ό,τι αφορά την γραμμή της Ιταλίας στο μεταναστευτικό:
«Από την Ευρώπη είχαμε την πολλοστή απαράδεκτη ανάμειξη μη αιρετών προσώπων. Αρκετά με την υποδοχή και τη φροντίδα. Τώρα ήρθε η ώρα της νομιμότητας, της ασφάλειας και των απωθήσεων», τόνισε ο Σαλβίνι.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top