ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστηρή απάντηση Γιούνκερ σε Ερντογάν: Ποτέ δεν θα δεχθώ τη σύγκριση μεταξύ των Ναζί και των σημερινών κυβερνήσεων της ΕΕ

Junker_Europarlament1

Ποτέ δεν θα δεχθώ τη σύγκριση μεταξύ των Ναζί και των σημερινών κυβερνήσεων, δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΚ σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

« Εχω σκανδαλισθεί με τα όσα ειπώθηκαν από την Τουρκία για την Ολλανδία και τη Γερμανία», πρόσθεσε, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένειά του από τους Ναζί όταν κατέλαβαν τον Λουξεμβούργο.

«Είναι απαράδεκτο να συγκρίνεται εκείνη η εποχή με τη σημερινή. Όποιος το επιχειρεί, απομακρύνει εαυτόν από την ΕΕ. Δεν έχει προσχωρήσει η ΕΕ στην Τουρκία. Η Τουρκία θέλει να προσχωρήσει στην ΕΕ» υπογράμμισε.

Αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 9-10 Μαρτίου, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε την «έντονη συζήτηση» που έγινε για τα δυτικά Βαλκάνια.

« Θα ήθελα να πω, εξ ονόματος της Επιτροπής και για λογαριασμό της Ύπατης Εκπροσώπου, ότι θέλουμε να προσφέρουμε στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μια αδιαμφισβήτητη ευρωπαϊκή προοπτική» δήλωσε και πρόσθεσε : « Οταν στην αρχή της θητείας μας είχα δηλώσει ότι δεν θα υπήρχαν νέες εντάξεις πριν από το 2019, προκλήθηκε μεγάλη σύγχυση στα Βαλκάνια.

Πρόκειται για την πιο περίπλοκη περιοχή της Ευρώπης και γι’ αυτό στις σχέσεις μας μαζί τους θα πρέπει να δώσουμε όλη την απαιτούμενη φροντίδα.

Τα συμπεράσματα που υιοθετήσαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μιλούν ξεκάθαρα για τις φιλοδοξίες και προθέσεις μας για τα Δυτικά Βαλκάνια. Συνεχίζουμε επομένως τις ενταξιακές μας συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τις Βαλκανικές χώρες», υπογράμμισε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top