ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστρία: «Έξω οι ναζί» φώναξαν διαδηλωτές στη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης

Protestors hold a poster with new Chancellor Sebastian Kern and new Vice Chancellor Heinz-Christian Strache at a demonstration during the swearing-in ceremony of the new Austrian government led by a conservative and a nationalist party in Vienna, Austria, Monday, Dec. 18, 2017. (AP Photo/Ronald Zak)

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Heldenplatz της Βιένης κοντά στο προεδρικό μέγαρο για να διαδηλώσουν κατά της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης συνασπισμού της Αυστρίας.
Την ώρα που ο ηλικίας 31 ετών Σεμπάστιαν Κουρτς ορκιζόταν νέος καγκελάριος της Αυστρίας απ’ έξω έπεφταν τομάτες και αυγά.
Στόχος των περίπου 6.000 διαδηλωτών, που στην πλειοψηφία τους ήταν μέλη αντιφαστιστικών, αριστερών, φοιτητικών και φεμινιστικών οργανώσεων, ήταν το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας που μετέχει στον συνασπισμό με το δεξιό Λαϊκό Κόμμα του Κουρτς, του νεότερου στην ιστορία αρχηγού κράτους ευρωπαϊκής χώρας.
Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, ήταν περικυκλωμένοι από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία οδήγησε την πορεία στην πλατεία των Ηρώων, όπου το 1938 ο Αδόλφος Χίτλερ εκφώνησε την ομιλία στην οποία ανακοίνωσε την προσάρτηση της Αυστρίας στη Γερμανία.
Πίσω από πανό που έγραφαν: «Έξω οι ναζί», «Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι», «Θάνατος στον φασισμό», οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την κυβέρνηση συνασπισμού.
Η αστυνομία είχε λάβει εγκαίρως τα μέτρα της με 1.500 αστυνομικούς και εκτοξευτήρες νερού. Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιά σε κάποιο σημείο της πλατείας και εκτόξευσαν κροτίδες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top