ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστρία: Πρόωρες κάλπες ζητά ο νέος ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Σ. Κουρτς

sebastian-kurz

Την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πρόκειται να ζητήσει τη Δευτέρα από τον Αυστριακό Καγκελάριο Κρίστιαν Κερν ο υπουργός εξωτερικών της χώρας και νέος ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.
Οπως δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο Κουρτς, οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν το φθινόπωρο, αφήνοντας ανοικτή την ημερομηνία.
Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδότησε η παραίτηση από όλα τα αξιώματα του Ράινχολντ Μιτερλένερ, αντικαγκελάριου και αρχηγού του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο συγκυβερνά με τους Σοσιαλδημοκράτες και η εκλογή του μόλις 31 ετών σκληροπυρηνικού Σεμπάστιαν Κουρτς στην κομματική ηγεσία.
Την παραίτηση Μιτερλένερ φέρεται να επιδίωκαν εδώ και μήνες οι σκληροπυρηνικοί του Λαϊκού Κόμματος οι οποίοι προωθούσαν τον ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά συγχρόνως επικρινόμενο από τους αντιπάλους του για «άκρατο λαϊκισμό υπουργό Εξωτερικών με την ελπίδα της νίκης του Λαϊκού Κόμματος σε πρόωρες εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών δίνουν το προβάδισμα στο ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας με 30%, και τους Σοσιαλδημοκράτες να ακολουθούν μία μονάδα πίσω.
Το δεξιό Λαϊκό Κόμμα εμφανίζεται τρίτο, με ποσοστά γύρω στο 20% αλλά δεδομένης της άρνησης των σοσιαλδημοκρατών να κάνουν κυβέρνηση συνασπισμού με την άκρα δεξιά ίσως τελικά αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν με τον ξενοφοβικό Κουρτς παρά τις ακραίες απόψεις του. Παράλληλα, τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, οι ακροδεξιοί και οι δεξιοί να παραγκωνίσουν τους σοσιαλδημοκράτες.

πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top