ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση στα γραφεία της οργάνωσης Save the Children

jalalabad

Η επίθεση στα γραφεία της οργάνωσης Save the Children στο Αφγανιστάν έληξε με τουλάχιστον ένα νεκρό και 14 τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

«Η επίθεση έληξε. Οι δυνάμεις ασφαλείας καθαρίζουν το κτίριο τώρα. Οι αρχικές μας πληροφορίες δείχνουν μέχρι τώρα 1 νεκρό και 14 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία» είπε στο AFP ο Attaullah Khogyani, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Οι 4 δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, έριξαν χειροβομβίδες από αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στην πόλη Τζαλαλαμπάντ. Μετά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη, μπήκαν στο κτίριο και ακολούθησε σύγκρουση με τις δυνάμεις ασφαλείας για περίπου 3 ώρες. Τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα έδειξαν πυκνό καπνό πάνω από το συγκρότημα και ένα αυτοκίνητο να φλέγεται έξω από τα γραφεία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, η οργάνωση δεν εμπλέκεται με την επίθεση.

Η Τζαλαλαμπάντ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ στα σύνορα με το Πακιστάν. Η επαρχία έχει γίνει προπύργιο του ΙΚ.

Η επίθεση γίνεται λίγες μέρες μετά την επίθεση των Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην πρωτεύουσα Καμπούλ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα.

Η βία εναντίον της οργάνωσης Save the Children, που έχει παρουσία στο Αφγανιστάν από το 1976, είναι η μεγαλύτερη από μια σειρά επιθέσεων κατά ξένων οργανώσεων βοήθειας και αλληλεγγύης στη χώρα.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσαν τον περασμένο Οκτώβριο ότι περικόπτουν «δραστικά» την παρουσία τους στη χώρα μετά τον θάνατο 7 εργαζομένων τους στη διάρκεια του 2017.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top