ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου έξω από τράπεζα

afganistan

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι εκτιμάται πως έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε έξω από τράπεζα στην Lashkar Gah , πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Χελμάντ, την ώρα που δεκάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας περίμεναν στην ουρά για να λάβουν τη μισθοδοσία τους.

Αυτό δήλωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, σημειώνοντας πως ανάμεσα στα θύματα μεταξύ βρίσκονται αστυνομικοί, στρατιώτες αλλά και υπάλληλοι της τράπεζας New Kabul Bank, έξω από την οποία σημειώθηκε η έκρηξη.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, αλλά οργανώσεις όπως οι Ταλιμπάν και το ΙΚ στο παρελθόν έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τράπεζες όπου εισπράττουν τους μισθούς τους αστυνομικοί, στρατιώτες και κυβερνητικοί υπάλληλοι. Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε μια επίθεση σε τράπεζα στην πόλη Gardez.

Σύμφωνα με το AFP, η ένταση των μαχών της περασμένης χρονιάς ανάγκασε πολλούς ανθρώπους από γειτονικές περιφέρειες να πάνε στην Lashkar Gah.

Από την έναρξη της εαρινής επίθεσης στα τέλη Απριλίου, οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει θανατηφόρες επιθέσεις κατά του στρατού του Αφγανιστάν και αστυνομικών φυλακίων στην επαρχία Χελμάντ.

Η Ουάσιγκτον αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει αύξηση της δύναμής της στο Αφγανιστάν για να ενισχυθεί ο στρατός της χώρας στην προσπάθεια περιορισμού της εξέγερσης. Τα αμερικάνικα στρατεύματα στο Αφγανιστάν αριθμούν αυτή τη στιγμή τις 8400 και υπάρχουν ακόμα 5000 στρατιώτες από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.
πηγή: reuters.com/ afp.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top