ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 24 νεκροί από βομβιστή αυτοκτονίας

kabul-230717

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε παγιδευμένο αυτοκίνητο στη δυτική Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 άτομα και τραυματίζοντας περίπου 40, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.
Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι πολιτικού, αλλά οι αρχές λένε ότι ο στόχος της επίθεσης δεν είναι προς στιγμή καθαρός.
Καταστράφηκε μικρό λεωφορείο του υπουργείου Μεταλλείων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών τουλάχιστον 24 άνθρωποι είναι νεκροί και 40 τραυματίες, αλλά αναμένεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.
Η τελευταία αυτή επίθεση ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών για το 2017 σε 1662 πολίτες και έρχεται μία εβδομάδα μετά την επίθεση του ΙΚ σε τζαμί της πρωτεύουσας με 4 θύματα.
Οι Ταλιμπάν που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα ένα νέο κύμα επιθέσεων σε όλη της χώρα.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top