ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση του ΙΚ σε νοσοκομείο

Afghan National Army (ANA) soldiers descend from helicopter on a roof of a military hospital during gunfire and blast in Kabul, Afghanistan March 8, 2017. REUTERS/Mohammad Ismail

Ένοπλοι ντυμένοι γιατροί εισέβαλαν σε νοσοκομείο στην Καμπούλ. Στην πολύωρη σύγκρουση με τις δυνάμεις ασφαλείας σκοτώθηκαν πάνω από 30 άτομα και τραυματίστηκαν 16. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το ΙΚ.
Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε πίσω από το νοσοκομείο Σαρντάρ Μοχαμάντ Νταούντ Καν, απέναντι από την αυστηρά φρουρούμενη αμερικανική πρεσβεία, και τρία άτομα οπλισμένα με αυτόματα και χειροβομβίδες εισέβαλαν στο κτίριο, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας είπε ότι οι αρχές κατέστειλαν την επίθεση μετά το μεσημέρι με τους τρεις ένοπλους νεκρούς.
Στον έλεγχο του χώρου οι αρχές βρήκαν τουλάχιστον 30 νεκρούς και 50 τραυματίες, μεταξύ τους γιατρούς, ασθενείς και προσωπικό, εκτός από τους τρεις ένοπλους και του 66 τραυματίες που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα.
Δήλωση του πρακτορείου Amaq, που πρόσκειται στο ΙΚ, λέει ότι η επίθεση έγινε από μαχητές του ΙΚ.
Το νοσοκομείο περιθάλπει ασθενείς από στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλο το Αφγανιστάν. Η επίθεση καταδικάστηκε από τον πρόεδρο Ασράφ Γκάνι.
«Σε όλες τις θρησκείες τα νοσοκομεία θεωρούνται ‘άσυλα’ και επίθεση σε νοσοκομείο είναι επίθεση σε όλη τη χώρα» είπε στη διάρκεια ομιλίας για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας .
Η επίθεση έλαβε χώρα μόλις μια βδομάδα μετά τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σε συντονισμένες επιθέσεις σε αστυνομικό τμήμα και ένα γραφείο των μυστικών υπηρεσιών στην Καμπούλ. Για εκείνη την επίθεση την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, που ζητούν να φύγουν τα ξένα στρατεύματα, την ήττα της κυβέρνησης που έχει την στήριξη των ΗΠΑ και την επιβολή του Ισλαμικού νόμου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top