ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αχώριστοι μέχρι τέλους…»- Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Π. Καμμένου σήμερα

kammenos-tsipras-aggalia-708

«Καταλαβαίνω, η αγωνία όλων αυτών που βλέπουν να συρρικνώνονται και να οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ότι θα βρουν κάποιους Πάχτες να κάνουν μηνύσεις, κάποιους πληρωμένους δημοσιογράφους να ανακαλύπτουν σενάρια που δεν υπάρχουν. Η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωράει με έντιμη δημόσια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει. Και θα φτάσει μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Π. Καμμένος, σχολιάζοντας τα σενάρια περί ρήγματος στο συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Σε δηλώσεις του, κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμη πως «η σχέση αυτή, σε όλη αυτή τη διαδρομή, ήταν μία έντιμη και δημόσια σχέση», επισημαίνοντας πως «ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι».

«Από κει και πέρα», πρόσθεσε, «υπάρχουν θέματα τα οποία έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τις θέσεις ούτε του ενός ούτε του άλλου κόμματος. Όπως τα εθνικά θέματα, για το όνομα της Μακεδονίας είναι ξεκάθαρη η θέση των ΑΝΕΛ. Δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι η σειρά της FYROM να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές. Η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα. Βεβαίως και επιθυμούμε λύση, χωρίς την παράδοση του όρου Μακεδονία. Η αλλαγή του Συντάγματος είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε άλλη λύση».

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Π. Καμμένου σήμερα

Με τον υπουργό Άμυνας θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσουν τις περαιτέρω ενέργειες της χώρας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκάι, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ σήμερα θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορα το θέμα των δύο αξιωματικών που βρίσκονται υπό κράτηση.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top