ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία προς το συνέδριο- Συνεδριάζει η Οργανωτική Επιτροπή- Αναλυτικά όλα τα ονόματα

organotiki1

Στις 11.00 π.μ. της Κυριακής, συνεδριάζει στο ξενοδοχείο CARAVEL, η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ΟΕΣ του Κινήματος Αλλαγής, με τη συμμετοχή περίπου 1200 στελεχών των δυνάμεων που συγκροτούν τον νέο φορέα και θα αναμένεται να αποτελέσει το δυναμικό ξεκίνημα για την πορεία προς το Συνέδριο στις 16-18 Μαρτίου. Στην Οργανωτική Επιτροπή  συμμετέχουν:

  • Το Πολιτικό Συμβούλιο (Π.Σ) και η Συντονιστική Γραμματεία, όπως έχουν ανακοινωθεί,
  • Οι 27 βουλευτές, ευρωβουλευτές και οι 2 Δ/ντές των Κ.Ο ΔΗΣΥ – ΠΟΤΑΜΙ
  • 110 εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς,
  • 360 εκπρόσωποι που προτάθηκαν από τα Κόμματα, τις Κινήσεις και τα μέλη του Π.Σ,
  • 41 μέλη της ανεξάρτητης επιτροπής διεξαγωγής εκλογών συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειακών υπευθύνων της
  • 68 ανεξάρτητα  στελέχη του ευρύτερου χώρου.

Αναλυτικά όλα τα ονόματα

organotiki2

Στη συνεδρίαση, πέραν των αποφάσεων που θα ανακοινωθούν σχετικά με τη συγκρότηση των γραμματειών, των επιτροπών και των ομάδων εργασίας, αναμένεται και ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ενώ αναμένεται να μιλήσουν και  όλοι οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς που έλαβαν μέρος στις εκλογές, ο  Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος ,  Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης ,  Απόστολος Πόντας.

Στην ομιλία της, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ασκήσει σκληρή, εφ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να επιτεθεί προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι όχι μόνο δεν υπάρχει έξοδος από την επιτροπεία, όπως υποστηρίζει, αλλά είσοδος σε ένα νέο μνημόνιο που αλυσοδένει τη χώρα στερώντας της κάθε προοπτική ανάπτυξης. «Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει την έξοδο από τη κρίση», θα επισημάνει. Η Φώφη Γεννηματά θα εστιάσει την κριτική της και σε θέματα όπως το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο οποίο θα αναδείξει την επικίνδυνη για τη χώρα διγλωσσία της κυβέρνησης αλλά και στο θέμα που προέκυψε με το χειρισμό του θέματος των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο. Θα επιμείνει επίσης στην με κάθε θυσία διασφάλιση του αυτόνομου ρόλο του νέου φορέα, στο πολιτικό σκηνικό.

Σε ότι αφορά το συνέδριο η κυρία Γεννηματά θα τονίσει ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την επόμενη μέρα της παράταξης. Θα αναγνωρίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν στο δρόμο προς το συνέδριο αλλά θα τονίσει τη δέσμευση σε αυτή τη δύσκολη πορεία «έχουμε δεσμευθεί να πάμε όλοι μαζί».Η επικεφαλής του νέου φορέα θα εστιάσει «στο τι κόμμα θέλουμε να φτιάξουμε» εστιάζοντας στον προγραμματικό του αλλά και στο μοντέλο οργάνωσης του που θα πρέπει να παραπέμπουν σε ένα σύγχρονο ανοιχτό, συμμετοχικό κόμμα.

Επόμενος σταθμός η εκλογή των περίπου 1500 συνέδρων ππου θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή στις 4 Μαρτίου, ενώ άλλοι τόσοι θα  είναι  διορισμένοι αντιπρόσωποι,  από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικό κίνημα κά. Θα έχει προηγηθεί άνοιγμα των μητρώων μελών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους από τους 210 χιλιάδες πήραν μέρος στην εκλογή του επικεφαλής να δηλώσουν αν θέλουν να είναι μέλη του νέου κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι κατά την διαδικασία στην οποία οι προσερχόμενοι επέλεγαν αν θα είναι μέλη ή φίλοι του νέου σχήματος, περί τις 78 χιλιάδες δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετάσχουν, ως μέλη, και στις ιδρυτικές διαδικασίες.

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί  τόσο με εκδηλώσεις σε κάθε νομό και  κάθε μεγάλο δήμο, όσο και διαδικτυακά.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top