ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. Διαμαντοπούλου: Έχουμε επεξεργασμένες προτάσεις για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και όλα τα καυτά θέματα

OraApofaseon_Thess_Diamantopoulou1

Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία , που ξεκίνησε με μεγάλη πίστη στο ότι μπορεί και πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας στο χώρο του κέντρου, που θα ενώσει δυνάμεις και τώρα κάνει ένα επόμενο βήμα και βάζει ένα πολιτικό πλαίσιο που θα έπρεπε να ακολουθήσει αυτός ο νέος φορέας, στη νέα εποχή, δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου  η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και μέλος της ομάδας των τριών, ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον «Αθήνα 984» και τη Νόνη Καραγιάννη, με αφορμή την μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα, την Τετάρτη στις 29 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC, στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

«Θεωρούμε ότι το πείραμα Μακρόν στη Γαλλία ή οι δυνάμεις που  αναπτύσσονται και στη γερμανική σοσιαλδημοκρατία, επειδή είναι δύο κατευθύνσεις, θα προσδιορίσουν τα νέα χαρακτηριστικά του προοδευτικού χώρου στην Ευρώπη τις επόμενες δεκαετίες.  Αυτή η διάκριση ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση θα παρουσιάσουμε σε σχέση και με τα εθνικά ζητήματα και με την κρίση», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις συμμαχίες, η κ.  Διαμαντοπούλου είπε ότι υπάρχουν συζητήσεις και σύμπλευση και έναν κοινά διακηρυγμένο στόχο,την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα.«Αυτό θα δούμε πώς θα γίνει στα επόμενα βήματα», είπε και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι  το κατανοητό σχέδιο της πολιτικής κίνησης και η οργάνωσή της.

Καταγράφοντας τα επόμενα βήματα η πρώην υπουργός και πρόεδρος του Δικτύου, είπε ότι  πολύ γρήγορα, αμέσως μετά, θα ξεκινήσει διάλογος για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν τη χώρα, όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό. «Για όλα τα καυτά θέματα, – σημείωσε- καταθέτουμε πολύ επεξεργασμένες προτάσεις και οι τρείς από εμάς και τις οποίες στα 5 αυτά χρόνια δουλεύαμε με πάρα πολύ κόσμο και με ειδικούς επιστήμονες».

 Αναφερόμενη στα γενικότερα θέματα που απασχολούν τη χώρα, η κ. Διαμαντοπούλου είπε:« Η Ελλάδα πρέπει να είναι στην πρώτη ταχύτητα, στον κεντρικό πυρήνα της Ευρώπης που κινείται μπροστά, πράγμα που σημαίνει ότι ολοκληρώνει πολιτικές και κινείται με μεγάλη ταχύτητα»

Επίσης, εκτίμησε ότι υπάρχει καθυστέρηση από πλευράς ευρωπαικής πολιτικής ηγεσίας στην αντιμετώπιση των χωρών του Βίζεγκραντ, επισημαίνοντας ότι : « Οι χώρες που δεν συμμορφώνονται με την κατανομή των προσφυγικών ροών, ανάλογα με τους πληθυσμούς και με αντίστοιχη οικονομική υποστήριξη, θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε επιπτώσεις, με πρώτη εξ αυτών τη μείωση των κονδυλίων του ευρωπαικού πλαισίου. Αυτό θα έπρεπε να είχε ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, να συμπεριληφθεί στην απόφαση της διάσκεψης του Ευρωπαικού Νότου. Δηλαδή, επιβολή κυρώσεων στις χώρες που δεν αποδέχονται την κατανομή των προσφυγικών ροών.»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top