ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. Διαμαντοπούλου: Ο προοδευτικός χώρος πρέπει να εκπροσωπηθεί από μία διαφορετική κομματική δομή με τα χαρακτηριστικά της επόμενης δεκαετίας

diamantopoulou-1

«Ο γενικότερος προοδευτικός χώρος υπάρχει πάντα και πρέπει να εκπροσωπηθεί από μία διαφορετική κομματική δομή με τα χαρακτηριστικά της επόμενης δεκαετίας.Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες όμως στην ιστορία δεν υπάρχει τέτοιο παράδειγμα», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου μέλος της Κίνησης «Ώρα Αποφάσεων» μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στην Νόνη Καραγιάννη.

Ένα διπολικό σύστημα που μπορεί υποχρεωτικά να μην είναι δικομματικό αλλά να μπορεί να  φέρει τους ανθρώπους σε μία δυνατότητα επιλογής, όχι σε διχασμό!. Η χώρα έχει σήμερα έναν συντηρητικό πόλο – πρόσθεσε- που προσπαθεί να μεταρρυθμιστεί, να εκσυγχρονιστεί, θα δούμε αν θα το πετύχει αυτό το πράγμα αλλά ο άλλος πόλος του συστήματος είναι ένα ‘μόρφωμα’ και αυτό το ‘μόρφωμα’ πρέπει να αντικατασταθεί από τον πόλο που θα ξαναφέρει ισορροπία στο πολιτικό σύστημα, δηλαδή θα υπάρχουν ο συντηρητικός και ο προοδευτικός χώρος!»

Δεν έχει νόημα να ανασταίνουμε νεκρούς και να πιπιλίζουμε σλόγκαν και πρέπει να βρούμε το αφήγημα για την Ελλάδα του 2025 με τα χαρακτηριστικά που έχουμε σήμερα στη χώρα!, είπε η κ Διαμαντοπούλου και ξεκαθάρισε: «Αν πρόκειται λοιπόν να ξαναγίνει αυτός ο χώρος υπάρχει η συζήτηση. Υπάρχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί τους πάντες! Για να είμαι καθαρή πρέπει να πω το εξής. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το ΠΑΣΟΚ με ανθρώπους που είναι εκεί 40 χρόνια. Να θεωρήσουμε ότι το ΚΙΔΗΣΟ είναι κάτι άλλο;Η ιστορία θα κρίνει αυτόν τον χώρο που έχει προσφορά και λάθη. Έχει κλείσει τη διαδρομή του έτσι όπως το ξέραμε, σαν κόμμα».

Στην παρατήρηση ότι λείπει η ηγετική προσωπικότητα που θα βγει μπροστά, η κ. Διαμαντοπούλου , απάντησε ότι  «οι ηγέτες δεν γεννιούνται από τη μία στιγμή στην άλλη! Οι προσωπικότητες μάλιστα αναδεικνύονται συχνά μέσα από τις ιστορικές στιγμές. Θα χρησιμοποιήσω την εξής έκφραση: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το ‘αεροπλανοφόρο από όπου θα απογειωθούν τα μαχητικά νέας γενιάς’ δηλαδή οι νέοι άνθρωποι. Η πρωτοβουλία «Η Ώρα  Αποφάσεων» έχει έναν βολονταρισμό και μιλά με τον κόσμο  για να δει τι θέλει και πως του φαίνονται αυτά που λέμε!

Σχετικά με τη σχέση της πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων» με το Ποτάμι, είπε ότι «με το ΠΟΤΑΜΙ υπάρχουν πολλές κοινές θέσεις γενικότερα στη στάση της χώρας και είναι ένα κόμμα που απέφυγε τόσο καιρό τον λαϊκισμό. Δεύτερον υπάρχει μία κοινή πρόταση στο πως θα μπορούσε να γίνει αυτός ο ενιαίος χώρος! Αν μπορούσαμε να φανταστούμε μία  πιθανή περίπτωση που διαφορετικοί άνθρωποι κάνουν έναν δημόσιο διάλογο για τη χώρα ώστε να προκύψει και μία ηγετική φυσιογνωμία, τότε μπορεί να ερχόταν κόσμος να ψηφίσει και να δει κάτι καινούργιο μετά τις αυταπάτες! Η ανασύσταση και η εκλογή νέου προσώπου τους  επόμενους 8 μήνες θα βοηθούσε την κατάσταση.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα ως πρωτοβουλία πιστεύουμε ότι πρέπει όλα να έχουν κλείσει έως τον Ιούνιο.Σήμερα κλείνει η «Ώρα Αποφάσεων»  έναν μήνα. Είμαστε τόσο καινούργιοι στον χώρο!».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top