ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. Διαμαντοπούλου: Το νέο κόμμα δεν θα είναι ο ενδιάμεσος πόλος, θα είναι ο άλλος πόλος του συστήματος.

diamantopoulou-1

«Δεν πρόκειται για ένα ακόμα κόμμα που το κάνουν τρεις πρώην υπουργοί για να πουν ωραία πράγματα. Εχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα»  δήλωσε ,μεταξύ άλλων, στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη, η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Αννα Διαμαντοπούλου.

Διευκρίνισε ότι  δεν είναι μόνον οι τρεις πρώην υπουργοί (Διαμαντοπουλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης) που ξεκινούν αυτή τη προσπάθεια «Υπήρξε μια εστίαση στα τρία αυτά ονόματα, που είναι γνωστά αλλά το εγχείρημα δεν μπορεί επ ουδενί να σταματήσει σε αυτά.Οι υπογραφές θα μπούν μετά από την Θεσσαλονίκη και στο τέλος των διαδικασιών οπότε θα βγεί το κείμενο και θα φανεί ότι το εγχείρημα είναι μια πρόσκληση », τόνισε

«Είναι μια πρόσκληση ανοικτή και στα κόμματα και στους πολίτες και η συζήτηση θα αφορά την ουσία και τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός νέου, ενοποιημένου χώρου στο Κέντρο, είπε η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε. «Λέω ενοποιημένου χώρου γιατί υπάρχει ανάγκη να είναι  όλα τα έως σήμερα υπάρχοντα στελέχη , κινήσεις, πολίτες  -ζωή να έχουν -είναι 5 τα κόμματα στο χώρο του Κέντρου. Αναφορικά με το νέο, έγκειται στο ότι όλα αυτά θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν χώρο με νέες δομές και διαδικασίες που θα βοηθήσουν, δηλαδή μια συντακτική συνέλευση,ή για να το πω καλύτερα, μια πρώτη συνάντηση που θα συμφωνήσει σε έναν οδικό χάρτη διαδικασιών. Μια συντακτική συνέλευση στην οποία θα μετέχουν όλοι και μια εκλογή αρχηγού από τη βάση, θα δώσει δυνατότητα πολιτικής αναζωογόνησης του χώρου, με την έννοια ότι θα ειπωθούν προτάσεις, ιδέες, πράγματα έξω από αυτά που ακούμε μέχρι τώρα και που σε μεγάλο βαθμό περιορίζονται στο αν τηρείται ή όχι, το μνημόνιο,ώστε ο προοδευτικός χώρος να μπορέσει να δώσει το στίγμα  αναδιάρθρωσης του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, με την έννοια του πόλου. «Από τη στιγμή που θα γίνει πόλος δεν θα είναι ο ενδιάμεσος, θα είναι ο άλλος πόλος του συστήματος», τόνισε

«Νομίζω- πρόσθεσε- ότι και άλλη φορά έχουμε συζητήσει ότι η λογική του να έχουμε έναν ενδιάμεσο χώρο και κόμματα που όλα μαζί συγκεντρώνουν 3, 4,  5%  ή 10% , όλη αυτή η διασπορά δεν βοηθούν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα, αλλά  μόνον στο να διασφαλίζονται συγκεκριμένες καριέρες ή στην αμετάβλητη παραμονή ορισμένων χώρων, κάνοντας το 3% , 5% ή και 7%, δεν είναι έτσι , δεν είναι αυτό το ζητούμενο».

Η κα Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επιτυχία του εγχειρήματος, επειδή, όπως είπε, τα κοινωνικά δεδομένα έχουν αλλάξει και ο κόσμος δεν κοιτά πλέον προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενα εκατομμύριο ψηφοφόροι, πρόσθεσε δηλώνουν πώς δεν θα ψηφίσουν ή δεν ξέρουν τί θα ψηφίσουν.

« Θα γίνουν 5 συναντήσεις, η  πρώτη στη Θεσσαλονίκη και καλούνται κυρίως πολίτες και όλοι οι βουλευτές των κομμάτων του κέντρου κάθε περιοχής.

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη συγκυρία, η κ. Διαμαντοπούλου, σημείωσε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε  ότι επρόκειτο για μια μεγάλη αυταπάτη,που αν ήταν καλοπροαίρετη υπάρχει αφέλεια και άγνοια σε βαθμό κακουργήματος για τη χώρα, ή κακοπροαίρετη, με μόνο λόγο να παρθεί η εξουσία.

Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι δεν έχουν να προσβλέπουν σε ένα κόμμα που θα φέρει την ελπίδα, μόνον με φρούδες ελπίδες και ψέμμα, ούτε και επιστρέφουν στα μικρά κόμματα. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις , όπως αυτή του Παν/μίου Μακεδονίας, ειδικά για τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί του κεντρώου χώρου, ζητούν σε ποσοστό 58% τη δημιουργία ενός νέου χώρου που θα συνενώσει ».

Απαντώντας σε ερώτηση για το συγκεκριμένο στίγμα του νέου κόμματος, η κ. Διαμαντοπούλου, είπε: «Προοδευτικό είναι η συγκεκριμένη πρόταση με επιχειρήματα, μέτρα,χρονοδιαγράμματα και αλήθειες που θα δώσουν στη χώρα ένα άλλο στίγμα από την απλή υλοποίηση του μνημονίου. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να το κάνουμε και δεν το κάναμε . Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει. Ο νέος προοδευτικός χώρος  πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στο σχέδιο ΝΙ , δηλαδή στους νέους.  Το αφαλιστικό; τι θα γίνει με τους 20άρηδες, 40ρηδες. Η παιδεία; πώς θα επενδύσουμε ώστε να μπούν στην παραγωγή αυτές οι γενηές. Οι επιχειρήσεις; πως θα βοηθήσουμε τους νέους.  Κίνητρα; πώς θα φέρουμε μέσα αυτούς που είναι έξω κλπ.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top