ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται κυβέρνηση με αίσθημα αυτοθυσίας- Με το Ποτάμι κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση

diamantopoulou-3

«Η πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων» μετρά έναν μήνα ζωής και ταρακούνησε τα νερά», λέει στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επικεφαλής της κίνησης ‘Αννα Διαμαντοπούλου δηλώνοντας ότι «η δυναμική των πολιτών είναι εκείνη που θα ορίσει και τις τελικές αποφάσεις».

Η κ. Διαμαντοπούλου δηλώνει επίσης ότι με το Ποτάμι υπάρχει συμφωνία στο πολιτικό διακύβευμα για τη χώρα και κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση για τη δημιουργία του νέου ενωμένου προοδευτικού φορέα, που θα μπορούσε να αποτελέσει τον άλλο πόλο του συστήματος με τόλμη, φαντασία, και υπέρβαση του παρελθόντος. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες κινήσεις και πολλούς πολίτες.

Ερωτηθείσα για αν χρειάζεται η χώρα οικουμενική κυβέρνηση, η ‘Αννα Διαμαντοπούλου δηλώνει ότι «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να κινείται γρήγορα με βαθιά γνώση, διεθνή εμπειρία και κυρίως αίσθημα αυτοθυσίας».

Η ‘Αννα Διαμαντοπούλου στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο δηλώνει, επίσης, ότι το Grexit άρχισε να ξεφυτρώνει πάλι απειλητικά μέσα και έξω από την Ελλάδα και υπογραμμίζει ότι «το σχέδιο για τη δραχμή ποτέ δεν μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για τον ΣΥΡΙΖΑ».  Και μόνο το ότι αναφέρεται ως ενδεχόμενο από ευρωπαϊκά επίσημα χείλη και από την κυβέρνηση αποσταθεροποιεί τη χώρα, παγώνει κάθε επενδυτική κίνηση και αναζωπυρώνει λαϊκιστικό και εθνικιστικό λόγο. Υπενθυμίζω μόνο πως την επιστολή προς τον κ. Γιούνκερ την είχα στείλει σε ανύποπτο χρόνο και τη δημοσιοποίησα μετέπειτα, εξαιτίας της δήλωσης του κ. Ξυδάκη, τονίζει.

Σχετικά με τη στάση στελεχών του κυβερνώντος συνασπισμου αναφέρει ότι «θέλουν να εκφράσουν το ρεύμα, καταρχάς της αμφισβήτησης του ευρώ, και κατά δεύτερον της επιστροφής στη δραχμή. Πιστεύω ότι το σχέδιο για δραχμή ποτέ δεν μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης του ευρωπαϊκού τόξου θα πρέπει να το αναδείξουν έντονα. Σήμερα, τα ευρωπαϊκά κόμματα γίνονται αποδέκτες μιας επίθεσης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν σύμμαχοι των ακραίων κύκλων της Ευρώπης, ενώ θα πρέπει να αναδειχθεί ότι, από διαφορετική οδό, η σημερινή κυβέρνηση είναι σύμμαχος του Σόιμπλε, ρωσόφιλων και αμερικανόφιλων κομμάτων, που θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή.Τέλος, υποστηρίζει ότι «η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου είναι πια αδήριτη ανάγκη».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top