ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. Μέρκελ: Να διαφυλάξουμε τον κόσμο μας

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται  ένα πολυετές πρόγραμμα

Σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη Συμφωνία του Παρισιού για την Προστασία του Κλίματος, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες που συνυπέγραψαν τη συμφωνία να επιδείξουν ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην τήρησή της. Η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να εμποδίσει όλους εκείνους που αισθάνονται την υποχρέωση να προστατεύσουν τον πλανήτη, είπε η καγκελάριος την Παρασκευή στο Βερολίνο, προσθέτοντας:

«Πιο αποφασισμένοι παρά ποτέ θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη Γερμανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά (…) τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως είναι η αλλαγή του κλίματος».

Η Α. Μέρκελ χαρακτήρισε την απόφαση του αμερικανού προέδρου «ιδιαίτερα λυπηρή». «Με τον τρόπο αυτό εκφράζομαι ακόμη πολύ συγκρατημένα», συμπλήρωσε η γερμανίδα καγκελάριος. Σύμφωνα με την ίδια, η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα -μέσω της οποίας δεσμεύονταν για πρώτη φορά για την προστασία του κλίματος ΗΠΑ και Κίνα- ήταν μια «ιστορική τομή» και ο δρόμος αυτός είναι «μη αναστρέψιμος». «Χρειαζόμαστε τη Συμφωνία του Παρισιού για να διαφυλάξουμε τη δημιουργία», είπε χαρακτηριστικά η Άγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Γερμανία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις, όπως αυτές απορρέουν από τη συμφωνία, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των φτωχότερων και πιο ευάλωτων χωρών του πλανήτη καθώς διαφορετικά αυτές δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστούν το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πηγή:DW

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top