ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α.Τσίπρας: Μόνιμα και όχι προεκλογικά τα μέτρα

Τα μέτρα που αποκαθιστούν σταδιακά τις αδικίες που γέννησε η κρίση και τα μνημόνια, από τον Αύγουστο του 2018 ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην Βουλή. Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός τόνισε πως:
-Επαναφέραμε την ισχύ των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων
-Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%
-Καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους
-Αποδώσαμε ξανά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ποσό της υπεραπόδοσης στους πολλούς
-Δεσμευθήκαμε και υλοποιήσαμε για μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας στη ΔΕΘ
-Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών, τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ακολούθως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή:
– Την ευνοϊκή ρύθμιση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που την αναμένουν πώς και πώς, για τις 120 δόσεις
– Τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ
– Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
– Τη μετάταξη, επίσης, όλων των τροφίμων από τον συντελεστή 24% στον συντελεστή 13%.
Το πακέτο των μέτρων που, όπως είπε, «χαίρομαι που θα ψηφίσουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής», ανέπτυξε το Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην Βουλή:
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα μέτρα έχουν άμεση απόδοση, τόσο στους καταναλωτές, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μαγαζάτορες, αλλά και στα νοικοκυριά, καθώς από Δευτέρα κιόλας το καλάθι των νοικοκυριών ενισχύεται καθώς όλα τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ θα κοστίζουν λιγότερο.
Επίσης, είπε πως η κυβέρνηση μειώνει τον ΦΠΑ στην Ενέργεια, σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, από τον συντελεστή του 13% που είναι σήμερα, στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6% που αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Προανήγγειλε και νέα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του 2019 λέγοντας ότι τα μέτρα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή θα φέρουν επιπλέον υπεραπόδοση της οικονομίας και θα αυξήσουν το δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να δοθούν και νέες παροχές.
«Τα μέτρα αυτά μετά την εξάμηνη εφαρμογή τους θα αποφέρουν ακόμα θετικότερες ειδήσεις για την υπεραπόδοση της οικονομίας και για τον δημοσιονομικό χώρο που θα διαφανεί στο τέλος του 2019. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα για ακόμη πιο θετικά μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τοποθετήσεις που έχει κάνει τις τελευταίες μέρες.«Με όσα λέει ο αρχηγός σας τις τελευταίες μέρες στις συνεντεύξεις του για την εργασία, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, την κατάργηση των επιδομάτων έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι πολλών.Ξέρω ότι διαφωνείτε ,ξέρω ότι θα θέλατε αυτός ο δημοσιονομικός χώρος να καλυφθεί από φοροελαφρύνσεις στον μεγάλο πλούτο και από δωράκια στην ολιγαρχία.Όμως όσο είμαστε εμείς εδώ θα δίνεται για να καλύπτονται κάποιες από τις ανάγκες των πολλών αυτή είναι η μεγάλη προγραμματική διάφορα που έχουμε.Αυτό είναι το δικό μας όραμα, το ονομάζουμε όραμα για την Ελλάδα των πολλών και θα συνεχίσουμε και για το 2019 αλλά και για το 2020. Όλα αυτά τα μέτρα είναι δίκαια , γίνονται πράξη και είναι μόνιμου χαρακτήρα για τους πολλούς και για μια Ελλάδα που αλλάζει εικόνα και αφήνει οριστικά πίσω της τις μαύρες μέρες της λιτότητας και της κρίσης».
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης και την επόμενη τετραετία. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η αντιπολίτευση τα ψηφίζει ένα προς ένα πίνοντας το πικρό ποτήρι. Σας εύχομαι και την επόμενη τετραετία να είστε σε αυτά τα έδρανα και να ψηφίσετε τα μέτρα ελαφρύνσεις των πολλών που θα φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top